Ugnsbakad sej med gurktopping. Rör ner crème fraiche och dill. Ugnsbakad sej med gurktopping. Ugnsbakad sej i dillsås med citrongurktopping (4 portioner). 600 gram sejfilé. Skal av 1 citron. 1 msk citronsaft. 1 pkt dill. Lägg i en skål och rör ner citronskal, 1 krm salt och halva dillen. Ugnsbakad sej i dillsås med citrongurktopping (4 portioner). 600 gram sejfilé. 1 gurka Skal av 1 citron 1 msk citronsaft. 1 pkt dill
Ingredienser 300 g mjölig potatis ¾ dl lätt-crème fraiche 50 g varmrökt fisk i bitar, t ex lax 1 strimlad salladslök 1 tsk pressad citron salt och peppar 2 bitar sejfilé à 150 g 1 knippa hackad färsk dill ½ msk smör/olja Servera med. 200 g tinad, värmd bladspenat och citronklyftor
Gravlaxlindad sej på bädd av spetskålSpetskål, strimladPurjolök, finskivadSkal och saft av citronSejfilé eller annan vit fiskGravad laxSalt och peppar Blanchera spetskålen genom att hälla kokande vatten på den
Blanda kräftstjärtar, gurka, riven vitlök, dill, citronsaft, yoghurt och krydda med salt och peppar. Stekta panerade sejfiléerServera med klassiskt potatismos och en citronklyfta
När jag pyntade den med färsk dill efteråt doftade det dillchips. Tog sej istället för torsk och gjorde egen citronsås i stället för Keldas färdiga citronsås
Krämigheten hade säkert mycket att göra med den där överblivna Philadelphiaosten som behövde komma till användning, prickarna hade garanterat med den ansenliga mängden dill och citronskal som vi är generösa med (fullständigt galna i)
Mjölet gör så att såsen reder sej under tillagningen, ännu ett smart knep. Fiskgrytan är alla tiders lättlagad och får en härlig frisk och fräsch smak av citron, tomat och dill
Här får sejen smak av både citron, dill och persilja och den blir riktigt god. Sej närmare bestämt, som faktiskt är min favoritfisk och med andra ord den jag oftast har hemma när jag gör fiskrätter
Servera slutligen fisken med moset och bönorna, och generöst med citron att pressa över. Valet föll på sejfilé, eftersom det var så otroligt bra pris på just dessa på vår lokala ICA
), det har visat sej att det blir billigare och att vi tycker den smakar godare. Dill och citron är två råvaror som är omöjliga att överdosera om ni frågar oss, vi tröttnar aldrig på deras smaker och använder dom ganska så flitigt i köket
Lägg på hackad grönkål och citronskivorna på fisken. Strö på dill och oregano. 400 g fisk i tärningar, t ex lax eller sej. 2 msk hackad dill. 3 citron skivor. /Cilja 400 g fisk i tärningar, t ex lax eller sej. 2 msk hackad dill. 3 citron skivor