Sej färsk recept

Färsk Pasta med Sej och Räkor

Färsk Pasta med Sej och Räkor

Sej köper jag sällan då jag tycker det ser grå och tråkig ut och inte smakar så mycket. Strö över räkorna och servera med färsk pasta
Citrusmarinerad färsk tonfisk med en fräsch blomkålsröra

Citrusmarinerad färsk tonfisk med en fräsch blomkålsröra

Men så tog vårt förnuft sej i kragen och röt till. Så därför glider vi ju osökt in på dagens tallrik där det ligger några av Mårtenssons favoritingredienser fisk och grönsaker, denna gången färsk tonfisk och en blomkålsröra eller blomkålsotto om ni så vill
Ugnsbakad sej med tomat-, kapris- och olivsås och pressad citronpotatis

Ugnsbakad sej med tomat-, kapris- och olivsås och pressad citronpotatis

800 g sej, helst färsk eller upptinad fryst. 800 g sej, helst färsk eller upptinad fryst 3 msk olivolja 500 g cocktailtomater (eller körsbärstomater) 0,75 dl olivolja (av god kvalitet) 2 klyftor vitlök 1 torkad chilifrukt (peperoncino) 16 svarta oliver kärnfria (delade om de är stora) 1-2 msk kapris 2 msk persilja, finhackad 600 g potatis mjölig 1 msk olivolja 0,5-1 citron, rivet skal 2 msk persilja, finhackad salt, citron- och svartpeppar
Dillstekt sej med rökigt mos

Dillstekt sej med rökigt mos

Ingredienser 300 g mjölig potatis ¾ dl lätt-crème fraiche 50 g varmrökt fisk i bitar, t ex lax 1 strimlad salladslök 1 tsk pressad citron salt och peppar 2 bitar sejfilé à 150 g 1 knippa hackad färsk dill ½ msk smör/olja Servera med
Stekt sej/torsk med grönsaksris 

Stekt sej/torsk med grönsaksris 

Eftersom jag bor på västkusten så har vi ju tillgång till färsk fisk, men det går lika bra med frusen och riset är ett omgjort VV recept som jag tycker är helt underbart gott, riset går att göra t
Sej och Sejbiff

Sej och Sejbiff

Helst ska den  lagas av tjocka filéer av färskstorsej, vilket väl är en utopi för de flesta av oss. Sej dyker upp allt mer på restaurangerna
Sej med sötpotatis

Sej med sötpotatis

SEJ MED SÖTPOTATIS400 g fiskfilé i bitar eller block, sej eller annan fisk1 1/2 tsk saltsötpotatis, mängd efter matlustens storlek2 selleristjälkar2 vitlöksklyftor2 cm färsk ingefära1/2 -1 röd chili utan frön 2 msk olivoljasalt, peppar2 msk sesampasta Tahini utrörd med saften av 1 citron och lite vatten. 2 cm färsk ingefära
Sej, passande för en lillelördag!

Sej, passande för en lillelördag!

färsk timjan. Och utan att snacka så mycket mer så går vi vidare i refrängen och bjuder er på dagens recept, sej med gula betor och kapris
Gravlaxlindad sej på bädd av spetskål

Gravlaxlindad sej på bädd av spetskål

Igår lagade J en annan enkel, snygg och mycket god rätt med gravlax och en del av all den sejfilé som Årstiderna överhopat oss med hela hösten
Kokt sej med rotsaker och lök

Kokt sej med rotsaker och lök

Men de färska musslorna var slut hos fiskhandlaren så nån chowder blev det inte. Dela sejfiléerna i lagom prottionsbitar, vik dem på mitten och koka försiktigt i fem minuter
Sej i aubergine och tomat

Sej i aubergine och tomat

Jag har försökt köpa färsk norsk torskrom men den största fiskaffären hade svårt att få hem för att den exporterades till Kina
Ugnsbakad sej med potage på potatis- och purjolök

Ugnsbakad sej med potage på potatis- och purjolök

Ugnsbakad sejfilé1 dl persilja, finhackad 2 dl bröd, rivet dagsgammalt 1 klyfta vitlök 400 g sejfilé 50 g smör, hyvlat salt. Potage500 g potatis, mjölig sort, skalad och skuren i grova bitar 100 g purjolök, tunt skivad 1 klyfta vitlök, skivade 4 msk olivolja 2 kvistar färsk timjan 1 l kycklingbuljong salt