Laga rätten på djupfryst sej och använd konserverade champinjoner. Ta upp fisken med stekspade eller hålslev och lägg det kokta riset i botten på formen
Det ska gå fort, vara hyfsat billigt, gillas av hela familjen och helst ska allt finnas hemma som standard – och allt det stämmer (oftast) in på det här receptet
Skiva hela purjolöken (även det gröna) och förväll i lättsaltat vatten. om man räknar 150 gram kokt potatis till varje persom så blir det 30 kolhydrater per portion 400 gr fisk torsk eller sej (fryst block) går även bra med annan fisk
Precis som med sejen härom dagen, är detta mat som inte riktigt kommer till sin rätt på bild. Jag serverade fisken med kokt potatis, för ovanlighetens skull
Nåväl, det hela löste sej ändå som tur var, här har ni showen "The making off the fläskkorv". Vill du frysa in korven ska du göra det innan den är kokt, låt den i så fall tina helt innan kokning
Jag tog färsk sej, som är en god och lite utskälld matfisk. Servera med kokt potatis. Jag tänkte först kalla detta en fiskgratäng, men jag antar att gratäng måste ha någon form av ost så jag fick helt enkelt döpa om den till fisk i ugn
Vaniljstången gav en fin touche i smaken, sötman blev vi hur nöjda som helst med och det visade sej att det inte alls var farligt att röra i saftgrytan - det orsakade varken explosion eller grumlig saft