Ett recept på panerad fisk finns redan tidigare på bloggen, men tål att upprepas. Idag köpte jag riktigt billig sejfilé i min affär, stora tjocka filéer som passade till vilken festmåltid som helst
vitfisk t ex torsk-, sej, kolja eller hokifilé. 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Koka potatisen i lättsaltat vatten i en stor kastrull ca 20 min, tills den är mjuk
Ingredienser 300 g mjölig potatis ¾ dl lätt-crème fraiche 50 g varmrökt fisk i bitar, t ex lax 1 strimlad salladslök 1 tsk pressad citron salt och peppar 2 bitar sejfilé à 150 g 1 knippa hackad färsk dill ½ msk smör/olja Servera med
Recept lagat av Rita Kommentar. Eftersom jag bor på västkusten så har vi ju tillgång till färsk fisk, men det går lika bra med frusen och riset är ett omgjort VV recept som jag tycker är helt underbart gott, riset går att göra t
Mycket i detta fiskrecept är utbytbart. ( Mitt enkla, säkra recept på syltade apelsinskal finns tills vidare i det första inlägget Nystart )Råvaran sesampasta är kalciumrik och av intresse för laktosintoleranta
Som vanligt har jag improviserat på originalreceptet som innehöll clam chowder. Dela sejfiléerna i lagom prottionsbitar, vik dem på mitten och koka försiktigt i fem minuter
Sej kan vara väldigt gott men de tunna filéerna kräver nya recept. Förra vintern köpte jag storpack med ryggfilé av sej, nu fick jag nöja mig med vanliga mindre filéer