Sej sås recept

Panerad fisk med kall sås

Panerad fisk med kall sås

ex torsk, kolja, sej). Kall sås. ex torsk, kolja, sej). Blanda ingredienserna till såsen och ställ den i kylskåpet
Sej i pepparrotssås

Sej i pepparrotssås

Idag ska vi prata om fisk tänkte jag, och närmare bestämt sej. I denna rätten är det framför allt såsen som gör rätten
Panerad sej

Panerad sej

Så här på tisdagen panerade jag fisken med panko och serverade med en kall sås. Idag köpte jag riktigt billig sejfilé i min affär, stora tjocka filéer som passade till vilken festmåltid som helst
Ugnsbakad sej med tomat-, kapris- och olivsås och pressad citronpotatis

Ugnsbakad sej med tomat-, kapris- och olivsås och pressad citronpotatis

Förbered tomatsåsen. Tillsätt tomater, oliver, kapris, persilja och låt såsen puttra på svag värme i ca 5-10 minuter. 800 g sej, helst färsk eller upptinad fryst. 800 g sej, helst färsk eller upptinad fryst 3 msk olivolja 500 g cocktailtomater (eller körsbärstomater) 0,75 dl olivolja (av god kvalitet) 2 klyftor vitlök 1 torkad chilifrukt (peperoncino) 16 svarta oliver kärnfria (delade om de är stora) 1-2 msk kapris 2 msk persilja, finhackad 600 g potatis mjölig 1 msk olivolja 0,5-1 citron, rivet skal 2 msk persilja, finhackad salt, citron- och svartpeppar
Sej med sötpotatis

Sej med sötpotatis

Servera med kall sås efter tillgång i kylskåpet. SEJ MED SÖTPOTATIS400 g fiskfilé i bitar eller block, sej eller annan fisk1 1/2 tsk saltsötpotatis, mängd efter matlustens storlek2 selleristjälkar2 vitlöksklyftor2 cm färsk ingefära1/2 -1 röd chili utan frön 2 msk olivoljasalt, peppar2 msk sesampasta Tahini utrörd med saften av 1 citron och lite vatten
Sej, passande för en lillelördag!

Sej, passande för en lillelördag!

Servera fisken stekta betklyftor, marinerade betskivor, smörsås och ett gott mos. Och utan att snacka så mycket mer så går vi vidare i refrängen och bjuder er på dagens recept, sej med gula betor och kapris
Sej med äggsås

Sej med äggsås

Ta upp sejen och servera den med äggsåsen, kokt potatis, ärtor och gärna en klyfta citron. Skär sejen i fyra portionsbitar om de ej är portionerade redan
Sej you sej me

Sej you sej me

Rimmad sej med potatis- och blomkålspuré, confiterat sidfläsk, vinteräpplen och cidersåsDet var resultatet av fredagskvällens halvambitiösa matlagning
Underbar sås och brevvän.

Underbar sås och brevvän.

Äntligen har stormen lagt sej och solen har hittat fram, ljuvligt lördagsväder. Sallad, kokt potatis och en makalöst god sås, som vi gjorde för första gången, hamnade på samma tallrik
Gräddkokt sej med pocherade ägg

Gräddkokt sej med pocherade ägg

Rör ner en smörklick för att blanka av såsen. Servera med kokt potatis, grön sparris och den goda såsen runtom
Bakad sej med palsternacka

Bakad sej med palsternacka

Rör ihop crème fraîche, kaviar, dill och lök till såsen. Tillsätt fisken och klicka över såsen. 600 sejfilé
Laxinlindad sej med citronsås

Laxinlindad sej med citronsås

Tog sej istället för torsk och gjorde egen citronsås i stället för Keldas färdiga citronsås. Skär sejen i bitar så det blir fyra "högar"
Gratinerad sej med räkor

Gratinerad sej med räkor

Smaka av såsen med salt och peppar samt rör ner dill och räkor. Häll såsen över och strö på osten. Sjud såsen i ca 5 minuter. 600 g sejfilé