Så här på tisdagen panerade jag fisken med panko och serverade med en kall sås. Idag köpte jag riktigt billig sejfilé i min affär, stora tjocka filéer som passade till vilken festmåltid som helst
Förbered tomatsåsen. Tillsätt tomater, oliver, kapris, persilja och låt såsen puttra på svag värme i ca 5-10 minuter. 800 g sej, helst färsk eller upptinad fryst. 800 g sej, helst färsk eller upptinad fryst 3 msk olivolja 500 g cocktailtomater (eller körsbärstomater) 0,75 dl olivolja (av god kvalitet) 2 klyftor vitlök 1 torkad chilifrukt (peperoncino) 16 svarta oliver kärnfria (delade om de är stora) 1-2 msk kapris 2 msk persilja, finhackad 600 g potatis mjölig 1 msk olivolja 0,5-1 citron, rivet skal 2 msk persilja, finhackad salt, citron- och svartpeppar
Servera med kall sås efter tillgång i kylskåpet. SEJ MED SÖTPOTATIS400 g fiskfilé i bitar eller block, sej eller annan fisk1 1/2 tsk saltsötpotatis, mängd efter matlustens storlek2 selleristjälkar2 vitlöksklyftor2 cm färsk ingefära1/2 -1 röd chili utan frön 2 msk olivoljasalt, peppar2 msk sesampasta Tahini utrörd med saften av 1 citron och lite vatten
Servera fisken stekta betklyftor, marinerade betskivor, smörsås och ett gott mos. Och utan att snacka så mycket mer så går vi vidare i refrängen och bjuder er på dagens recept, sej med gula betor och kapris
Ta upp sejen och servera den med äggsåsen, kokt potatis, ärtor och gärna en klyfta citron. Skär sejen i fyra portionsbitar om de ej är portionerade redan
Äntligen har stormen lagt sej och solen har hittat fram, ljuvligt lördagsväder. Sallad, kokt potatis och en makalöst god sås, som vi gjorde för första gången, hamnade på samma tallrik