Oavsett vilket så är detta en sån där smidig maträtt där man öser ner det mesta av middagen i en och samma form, puttar i den i ugnen och sysselsätter sej sedan med annat under tiden
Skölj och skär tomaterna i små bitar. Förbered tomatsåsen. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg den i en osmord ugnsform och ställ in den i ugnen i 4-5 minuter. Sätt in formen mitt i ugnen i 15-20 minuter eller tills fisken har en innetemperatur på 56 grader. Tillsätt tomater, oliver, kapris, persilja och låt såsen puttra på svag värme i ca 5-10 minuter. 800 g sej, helst färsk eller upptinad fryst. 500 g cocktailtomater (eller körsbärstomater). 800 g sej, helst färsk eller upptinad fryst 3 msk olivolja 500 g cocktailtomater (eller körsbärstomater) 0,75 dl olivolja (av god kvalitet) 2 klyftor vitlök 1 torkad chilifrukt (peperoncino) 16 svarta oliver kärnfria (delade om de är stora) 1-2 msk kapris 2 msk persilja, finhackad 600 g potatis mjölig 1 msk olivolja 0,5-1 citron, rivet skal 2 msk persilja, finhackad salt, citron- och svartpeppar
Nu är det bara att servera fisken med salladen, kanske med liten citron och en tomat till. 2st (ca 300g) Fiskfiléer exempelvis från sej eller torsk. Alternativt så köper du färdigfiléad och panerad fisk, penslar med flytande smör och lägger i en ugnsfast form och tillagar på 175g i ugnen, tills de blir frasiga och får en fin stekyta
Täck med de fint skivade tomaterna, salta och peppra efter behag avsluta med att ringla ca ½ dl sweet chilisås över (kan uteslutas) samt några klickar smör
sej eller alaskapollak. Smörj en ugnsfast form och lägg i fisken. Skiva tomaterna och lägg på fisken. Häll sedan på röran och ställ in i mitten av ugnen
Dagens exemplar delade dock det Mårtenssonska köket i två läger, Håkan tyckte absolut inte den var något att hurra för men Anki ställde sej upp och gjorde vågen så gott hon kunde
Lägg i botten på en smord ugnssäker form. Lägg fiskbitarna och tomatskivorna ovanpå. 600 g sej, i portionsbitar. 1-2 tomater, skivade. Sätt ugnen på 200°. Häll över grädde och gratinera i ugnen tills fisken är genomkokt, ca 20 minuter. 600 g sej, i portionsbitar. 1-2 tomater, skivade
Ta ut och låt svalna något (mest för att man inte ska bränna sej) fördela svampen lika i tomaterna, garnera med lite mera ost och låt gå i ugn tills osten har smält och fått fin färg
Ett tips är att rosta paprikorna och skala dom under tiden som pajdegen ligger och kyler ner sej, på så vis är ugnen redan varm när pajen sedan ska in där och förbakas
Sätt ugnen på 120 grader varmluft. 560 gr skrei, sej eller torskrygg, ben och skinnfri – gärna snabbrimmad. Täck botten på en ugnsfast form med olivolja och lägg i fisken, baka sedan av den i ca 12 – 20 minuter, torsken ska ha en innertemperatur på 44 grader när den är klar. 300 gr babyplommontomater. Dela tomaterna i 3-4 skivor, strimla basilikan. Vänd ner tomaterna och kronärtskockorna och låt dessa bli ljumna tar ca 1 minut. Relaterat 560 gr skrei, sej eller torskrygg, ben och skinnfri – gärna snabbrimmad. 300 gr babyplommontomater