Ugnsbakadsej med gurktopping. Ugnsbakadsej med gurktopping. Ugnsbakadsej i dillsås med citrongurktopping (4 portioner). 600 gram sejfilé. Ugnsbakadsej i dillsås med citrongurktopping (4 portioner). 600 gram sejfilé
800 g sej, helst färsk eller upptinad fryst. 800 g sej, helst färsk eller upptinad fryst 3 msk olivolja 500 g cocktailtomater (eller körsbärstomater) 0,75 dl olivolja (av god kvalitet) 2 klyftor vitlök 1 torkad chilifrukt (peperoncino) 16 svarta oliver kärnfria (delade om de är stora) 1-2 msk kapris 2 msk persilja, finhackad 600 g potatis mjölig 1 msk olivolja 0,5-1 citron, rivet skal 2 msk persilja, finhackad salt, citron- och svartpeppar
Dagens exemplar delade dock det Mårtenssonska köket i två läger, Håkan tyckte absolut inte den var något att hurra för men Anki ställde sej upp och gjorde vågen så gott hon kunde
Koka upp buljongen i en gryta för sej och värmhåll den. Förra veckans torsdagsmiddag blir dagens bloggarmiddag och det betyder ugnsbakad fisk med ett lite annorlunda täcke, ett täcke vi hittat i en tidning
Ugnsbakad torsk med brynt smör, ägg, ansjovis, räkor och rödlök 4 portioner. 4 portionsbitar fiskfilé (ca 150 g), t ex torsk, kolja eller sej. Ugnsbakad torsk med brynt smör, ägg, ansjovis, räkor och rödlök 4 portioner
Vi har ju inte någon odling, om vi inte räknar paprikan som Håkan odlat i köksfönstret och som envisas med att hålla sej vid liv fortfarande, däremot har vi turen att ha en kär vän som gärna delar med sej av sin odling
Som ett lyckligt sammanträffande så bestämde sej faktiskt sommarvärmen och solen att göra fru M sällskap redan idag, troll har tur - eller hur är det nu man säger