Sej recept

Ugnsbakad sej med dillsås och citrongurktopping

Ugnsbakad sej med dillsås och citrongurktopping

Ugnsbakad sej med gurktopping. Ugnsbakad sej med gurktopping. Ugnsbakad sej i dillsås med citrongurktopping (4 portioner). 600 gram sejfilé. Ugnsbakad sej i dillsås med citrongurktopping (4 portioner). 600 gram sejfilé
Sej i pepparrotssås

Sej i pepparrotssås

Idag ska vi prata om fisk tänkte jag, och närmare bestämt sej. Sej är nog min favoritfisk, och jag använder mig av den allt som oftast när jag har fisk på menyn, men vill man hellre använda sig av torsk eller någon annan vit fisk, så går det så klart precis lika bra
Panerad sej

Panerad sej

Idag köpte jag riktigt billig sejfilé i min affär, stora tjocka filéer som passade till vilken festmåltid som helst
Sej i panna med vitt vin, dijonsenap och örter

Sej i panna med vitt vin, dijonsenap och örter

Sej är en brutalt underskattad fisk. Jag vet att jag har skrivit om detta tidigare, och jag kommer skriva om det många gånger än, eftersom det är alldeles för vanligt att sejen avfärdas enbart på grund av sitt något trista yttre
Ugnsbakad sej med tomat-, kapris- och olivsås och pressad citronpotatis

Ugnsbakad sej med tomat-, kapris- och olivsås och pressad citronpotatis

800 g sej, helst färsk eller upptinad fryst. 800 g sej, helst färsk eller upptinad fryst 3 msk olivolja 500 g cocktailtomater (eller körsbärstomater) 0,75 dl olivolja (av god kvalitet) 2 klyftor vitlök 1 torkad chilifrukt (peperoncino) 16 svarta oliver kärnfria (delade om de är stora) 1-2 msk kapris 2 msk persilja, finhackad 600 g potatis mjölig 1 msk olivolja 0,5-1 citron, rivet skal 2 msk persilja, finhackad salt, citron- och svartpeppar
Dillstekt sej med rökigt mos

Dillstekt sej med rökigt mos

Ingredienser 300 g mjölig potatis ¾ dl lätt-crème fraiche 50 g varmrökt fisk i bitar, t ex lax 1 strimlad salladslök 1 tsk pressad citron salt och peppar 2 bitar sejfilé à 150 g 1 knippa hackad färsk dill ½ msk smör/olja Servera med
Sej med salsa verde och pancetta

Sej med salsa verde och pancetta

4 sejfiléer (á 150 g) 3 msk kapris (kaprisbär) 400 g vaxbönor 100 g smör extra virgin olivolja 150 g pancetta, tärnad 2 msk persilja, hackad 2 msk basilika, hackad 2 msk gräslök, hackad flingsalt
Stekt sej/torsk med grönsaksris 

Stekt sej/torsk med grönsaksris 

Rita Ca 361 kcal/ port med ris Ca 126 kcal/ port utan ris 4 port 500 g torsk eller sej citronpeppar 1 msk olja Grönsaksris 600 g kokt ris 1 msk flytande margarin 1 bit purjolök ca 25 cm 2 röda paprikor 2 medelstora morötter 1-2 tsk curry Krydda fisken med citronpeppar och stek i oljan. 500 g torsk eller sej
Sej och Sejbiff

Sej och Sejbiff

Sej dyker upp allt mer på restaurangerna. SejbiffMin bardoms fiskfavorit var sejbiff. Helst ska den  lagas av tjocka filéer av färsk storsej, vilket väl är en utopi för de flesta av oss
Sej med sötpotatis

Sej med sötpotatis

SEJ MED SÖTPOTATIS400 g fiskfilé i bitar eller block, sej eller annan fisk1 1/2 tsk saltsötpotatis, mängd efter matlustens storlek2 selleristjälkar2 vitlöksklyftor2 cm färsk ingefära1/2 -1 röd chili utan frön 2 msk olivoljasalt, peppar2 msk sesampasta Tahini utrörd med saften av 1 citron och lite vatten
Sej, passande för en lillelördag!

Sej, passande för en lillelördag!

Och utan att snacka så mycket mer så går vi vidare i refrängen och bjuder er på dagens recept, sej med gula betor och kapris
Ångad sej med kålsallad

Ångad sej med kålsallad

Zucchiniinlindad sej med soltorkad tomat och oliver. 1 paket MSC-märkt sej 400 gram (detta åt även Sixten med andra tillbehör)