Sejfile färsk recept

Färsk Pasta med Sej och Räkor

Färsk Pasta med Sej och Räkor

Strö över räkorna och servera med färsk pasta. Föredrar färska. 1 gul lök2 dl mellangrädde0,5 dl vatten0,5 dl citronsaft2 msk dijonsenap400 g sejfilé200 g skalade räkor (tex lyxräkor i lag)500 g färsk pasta, tex tagliatellesalt och pepparSkala och finhacka löken. 500 g färsk pasta
Fiskgratäng

Fiskgratäng

600 g färsk eller djupfryst fisk av valfri sort ( tex torsk, spätta- eller sejfilé). 1 msk citronsaft från färsk citron. 2 msk finhackad dill (färsk eller djupfryst). 600 g färsk eller djupfryst fisk av valfri sort ( tex torsk, spätta- eller sejfilé). 1 msk citronsaft från färsk citron. 1 fiskbuljongtärning 2 msk finhackad dill (färsk eller djupfryst)
Krämig fiskgratäng med skogschampinjoner

Krämig fiskgratäng med skogschampinjoner

Snabb fiskgratäng Fiskgratäng med paprika Fiskgratäng, marockansk färsk sejfilé. 4 personer Ingredienser Krämig fiskgratäng med skogschampinjoner 500 g färsk sejfilé 1 tsk + 1/2 tsk + 1 tsk salt 250 g svamp, t ex skogschampinjoner 2 msk rapsolja 2 vitlöksklyftor 2 dl + 2 dl laktosfri matlagningsgrädde 1 msk Maizena majsstärkelse 1 dl riven prästost (17%) 800 g potatis, av mjölig sort 400 g brysselkål
Bönor, Ärtor & Linser

Bönor, Ärtor & Linser

Om man har färsk frukt och grönsaker i varje måltid hjälper det dig att ta upp järnet i bönorna ännu bättre
Doftande fiskgryta med salsa verde

Doftande fiskgryta med salsa verde

5 kruka färsk basilika. Finhacka basilika, persilja, sardeller och vitlöksklyftor i en mixer eller liten matberedare
Fiskgratäng med champinjoner

Fiskgratäng med champinjoner

½ krukor färsk persilja. 200 g färska champinjoner. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g sejfilé 1 tsk salt 2 dl Kelda® mild citronsås 200 g färska champinjoner 1 vitlöksklyfta 1 msk Arla® Svenskt Smör ½ krukor färsk persilja 3 dl ris 4 tomater
Fiskcurry med kokosmjölk och lime

Fiskcurry med kokosmjölk och lime

4 4 port ris 1 msk riven färsk ingefära 1 tsk sambal oelek 1 msk olja 2 vitlöksklyftor 1/2 msk curry 2 tsk tomatpuré 1/2 tsk salt 400 ml kokosmjölk ca 600 g torsk- eller sejfilé 1 lime 1 msk olja salt och peppar 2 pak choi 1 dl cashewnötter Lägg till i inköpslistan
Fisk i ugn med citron och fänkål

Fisk i ugn med citron och fänkål

Det går naturligtvis att använda fiskblock, men det är ju alltid godare med färsk fisk. Jag tog färsk sej, som är en god och lite utskälld matfisk
Sydfransk fiskgryta

Sydfransk fiskgryta

2 msk hackad färsk timjan. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g räkor med skal 400 g sejfilé 1 purjolök 1 stor fänkål Arla® Svenskt Smör 2½ dl hönsbuljong 2 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet saffran & tomat rivet skal av ½ apelsin 1 pressad vitlöksklyfta 2 msk hackad färsk timjan 1 kg potatis 1 baguette, gärna vitlöksbaguette
Fisksoppa

Fisksoppa

11 dl hackad färsk dill. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g sejfilé eller laxfilé 150 g purjolök 1 gul lök Arla® Svenskt Smör 1 krm svartpeppar 800 g passerade tomater 1 dl vatten 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde 2 tärningar grönsaksbuljong 1 krm strösocker ½ tsk salt 1 dl hackad färsk dillGör så här Skär fisken i bitar
Fisk i ugn med spenat och vitvinssås

Fisk i ugn med spenat och vitvinssås

Servera med potatis, grönsaker och en skvätt från en färsk citron. Sätt på ugnen på 200 grader. Sprid ut spenaten i en ugnsform, modell större
Matsedel vecka 36

Matsedel vecka 36

Färskare än så kan det knappast bli. Här i en kycklingfärsröra med smaker från asien som serveras på en bädd av färsk spenat och ett gäng äggnudlar
Fiskbiffar och ajvarsås

Fiskbiffar och ajvarsås

1 msk finriven färsk ingefära. Fiskbiffar. ca 12 st. 400 g urbenad sejfilé (går bra med tinad fryst fisk). 50 g strimlad purjolök
Mamma Mias fiskgryta

Mamma Mias fiskgryta

färsk dill. Börja med smör, buljongtärning och vitt vin i en gryta, sedan den hackade löken. Skär upp fiskblocken i 2–3 cm tjocka skivor och lägg ett lager på löken
Basilikafisk med citronsås

Basilikafisk med citronsås

Servera med kokt färskpotatis och tomater. ½ dl hackad färsk basilika. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g torskfilé, eller sejfilé 1 tsk salt 2 vitlöksklyftor ½ dl hackad färsk basilika 3 dl Kelda® mild citronsås 1 dl Arla Köket® riven ost mager
Dillstekt sej med rökigt mos

Dillstekt sej med rökigt mos

Ingredienser 300 g mjölig potatis ¾ dl lätt-crème fraiche 50 g varmrökt fisk i bitar, t ex lax 1 strimlad salladslök 1 tsk pressad citron salt och peppar 2 bitar sejfilé à 150 g 1 knippa hackad färsk dill ½ msk smör/olja Servera med