Tina fiskfilèn om den är fryst. Min mormor lagar världens godaste mat och ibland kan jag bli så himla sugen på hennes mat, men eftersom det är ca 70 mil hem till mormor och morfar blir det ju inte så ofta vi har möjlighet att besöka dem
Ingredienser (4 portioner)600 gram sejfilé1 gul lök1/2 fänkål20 cocktailtomater3 msk kapris3 msk persilja (går bra med fryst)saften av en halv citronskalet av en hel citron2 dl fiskbuljong från flytande fond1,5 dl vispgräddeFlingsalt & svartpepparGör så här1
Tina den frysta fisken. Här är ännu ett recpet som jag hittat i tidningen allt om mat. Jag älskar att bläddra i tidningar och kokböcker och leta efter nya recept
Frysta och bara att värma. Var väldigt många bra recept i senaste numret av Laga Lätt. Många lättlagade vardagsrecept med ingredienser som man ofta har hemma eller bara behöver köpa till något
Häll i de frysta ärtorna och räkorna och låt småputtra ett par minuter. 2 dl ärter, frysta. 100 g räkor (jag tog frysta). 2 dl ärter, frysta. 100 g räkor (jag tog frysta)
400 g halvtinad sejfile (ett fryst block). 400 g halvtinad sejfile (ett fryst block). Idag har varit en sådan där dag när matmotivationen och fantasin tryter (JA även jag har sådanna dagar), som tur är bor jag hemma och låter mina föräldrar laga allt mat på sådanna dagar (och även dagar då jag inte hinner)
600 g sejfilé, skär i små bitar 1 kg mjölig potatis, skala och koka 1 kruka dill 1 dl + 1 dl vispgrädde 1 msk smör 3 dl mjölk 250 g frysta gröna ärtor ströbröd eller pancos salt & peppar SALLAD. 250 g frysta gröna ärtor
Men om den är helt genomfryst mer än en halvtimme (men det är bäst om den är tinad). 800 g sejfile eller annan vit fisk (2 frysta block). Jag tycker att det är dumt att nästan all fryst fisk kommer i 400 g paket, då vi är 4 i min familj (och det är ju väldigt vanligt) och då är ca 600 g lagom för oss, och det går ju inte att dela ett fryst paket eller tina, skär och frysa in igen biten som blir över. P 800 g sejfile. 2 frysta block