Vi hade lax och Sejfile. Vi hade lax och Sejfile. Koka 3 st ägg ca 8 minuter. Igår gjorde jag en fiskgratäng eller receptet säger fiskpudding men det tycker jag inte låter så gott
Av räkskal från frysen kokade jag en snabb buljong. lägg på locket på kastrullen, och låt koka försiktigt i uppemot 20 minuter. Lägg på locket, och låt koka på medelvärme i 15 minuter
Skala potatisarna, skär i stora bitar och koka dem mjuka (koka inte sönder dem). Lägg grädde, fiskspad, buljongtärning, mjöl i en kastrull och koka upp under omrörning
Häll alltid bort blötläggningsvattnet och koka i nytt vatten. Det är viktigt att koka bönorna riktigt mjuka, då är de snällast mot magen och smakar bäst
Koka under omrörning, 3 minuter. Ansa och skiva purjolöken. Dela och skiva fänkålen tunt. Fräs purjolök och fänkål i en stekpanna med olja, tills fänkålen mjuknar, ca 5 minuter
Koka samtidigt pastavattnet med salt och koka pastan al dente. Hacka lök och vitlök, dela och finhacka chilin ( använd chilifröna för lite extra hetta)