Jag har inte varit riktigt lika alert vad gäller vår konsumtion av fisk de senaste veckorna. Helst av allt vill jag att vi ska äta fisk två gånger i veckan, men av olika skäl har fokus, som ni noterat, snarare legat på kött, och i då synnerhet långkok
Collage med bilder från Saltå kvarn, GoGreen & Risenta. Bönor och linser är resurssnåla. Istället för att kräva gödning tillför de kväve till jorden under sin tillväxtperiod
Skölj och torka av ca 600 g sejfile. Efter att ha testat Mativeckans GI-kasse var vi sugna på att testa Linas matkasse, som det finns reklam överallt för
smör att steka i. smör att steka i. #blogg100 Nr. 3. I veckan fick jag hem min Middagsfridskasse. Det är Franska veckan-tema så förutom bouillabaissen är det ankbröst med sötpotatispuré och Kotletter med fransk potatissallad i min kasse
Olja att steka i. Fräs grönsakerna i lite olja. Tillsätt currypastan, buljongen och kokosmjölken. Låt koka i 5 minuter och tillsätt resten av kryddorna
Lägg ner lökskivor, kapris och kaprisbär i stekpannan och låt dom steka med tills de fått färg. Lägg ner lökskivor, kapris och kaprisbär i stekpannan och låt dom steka med tills de fått färg
"Neeej, inte vitfisk igen. " klagade J när fisklådan från Årstiderna var på väg. Jag måste erkänna att vi har fått lite mycket sejfilé på sista tiden i sagda låda, men denna gång var det ju faktiskt rödspätta som kom med lådan
1 dl vetemjöl2 ägg2 msk vattensalt, pepparSmör och olja att steka ivill du hotta till det lite så blanda lite curry i mjöletSkär filéerna i mindre bitar, vispa upp äggen med vattnet
1 dl vetemjöl2 ägg2 msk vattensalt, pepparSmör och olja att steka ivill du hotta till det lite så blanda lite curry i mjöletEnkel variant på rivna morötterSkär filéerna i mindre bitar, vispa upp äggen med vattnet