Plocka loss bladen från persiljan och grovhacka den. Ansa och strimla sellerin. Fräs purjolöken och sellerin i lite matfett i en kastrull så att det blir mjukt och glansigt utan att det får färg
Fina smaker med örter, olivolja, selleri och blandade rotsaker. 4 stjälkar selleri, strimlade. 1 liten bit rotselleri i små tärningar. färska örter, ca 0,5-1 dl repade blad av t. 4 stjälkar selleri, strimlade. 1 liten bit rotselleri i små tärningar. färska örter, ca 0,5-1 dl repade blad av t
– Selleri (3 stjälkar). – Romansallad (10 blad). 10 blad. Den här texten kommer från Hälsa som livsstil. Idag blev det ännu en ny variant av morgonjuicen
Kyl bladen i kallt vatten. Skär bort den grova bladnerven. Fördela fyllningen på kålbladen. Koka upp vatten och förväll kålbladen 2-3 minuter. Koka morot och selleri i lättsaltat vatten 5 minuter. 8 stora blad av savojkål. 1/4 rotselleri
en stor handfull grönkål, stjälkarna borttagna och bladen grovhackad. 2 selleristjälkar, skurna i 1/2 cm tjocka bitar. 1 lagerblad. Lägg i vitlök, rödlök, morötter, selleri, squash, purjolok, oregano och lagerbladet och koka försiktigt i 15 minuter. 2 selleristjälkar. 1 lagerblad
Grönsmoothie (2 stora glas) 4 dl vatten 1 stor näve (ekologisk) spenat 1 liten näve färsk mynta (de med stora blad, som man använder i mojiton, du vet nog, de med små blad smakar ingenting) 1 grön kiwi ½ avocado ½ banan 1-1,5 dl fryst mango 2 cm bit färsk ingefära en halv liten citron (saft+fruktkött) isbitar (1 stjälk selleri) (2 msk chia-frön) (1 msk vetegräspulver) Häll vatten i en blender och tillsätt de övriga ingredienserna, mixa tills du har en slät dryck Servera smoothien KALL, tillsätt isbitar vid behov Ps. 1 stjälk selleri
Strö över blad av basilika och servera. Ingredienser köttfärsröra500 g nötfärs2 kvistar färsk timjan1 rödlök2 morötter2 kvistar färsk rosmarin4 vitlöksklyftorsalt och pepparolivolja6 msk worcestershiresåsen knippe slätbladig persilja Receptet innehåller också selleri men eftersom jag inte gillar det så uteslöt jag det
Vi valde att äta risnudlar till vår Thaigryta, Anki pressade extra lime på sin portion och Håkan duttade på med sin älskade Thaiketchup Sriracha, och med grovt hackade salta jordnötter och några blad från sellerin blev det en toppengryta att hugga in på