Lägg på fisk. Salta och peppra fisken. 1 tsk sellerifrö (gör lika bra med färsk selleri). In i ugnen på 225° i ca 45 min (beror på om fisken är frusen eller inte). Ett saftigt fiskpaket som räcker till 4 personer. 1 tsk sellerifrö (gör lika bra med färsk selleri)
Skär fisken i bitar och lägg i grytan. 500 g rotfrukter t ex morot, persiljerot, selleri, potatis. 2 msk koncentrerad skaldjursfond eller hummerfond eller ersätt vattnet med hemkokt skaldjur-, hummer- eller fiskfond. 200 g vit fiskfilé
Lax är en uttjatad fisk, jag vet. Att stå och skala och hacka ingredienser till en sallad, samtidigt som jag panerade och stekte fisk, det var nästan för mycket
Blanda riset med paprika och selleri. 1 st selleri. Fräs löken i en ka-strull med matfettet. Tillsätt ris och buljong, och koka riset enligt anvisningarna på förpackningen
Har ni grönsaker över som ligger i kylen (selleri, aubergine, zucchini, kålrot eller vad det nu kan vara), hacka dem och fräs i lite olja i botten av grytan innan ni tillsätter tomatkrossen för att göra soppan ännu godare och mer vitaminrik
Idag blev det kylskåpsrensning på grönsakssidan och jag hackade ihop en sallad på blomkål, selleri, gurka, paprika, rödlök, oliver, isbergssallad, kokt ägg och dill