Fördelen med lax är att den är lätt att arbeta med, och ganska tålig för diverse experiment. Att stå och skala och hacka ingredienser till en sallad, samtidigt som jag panerade och stekte fisk, det var nästan för mycket
Skala sellerinoch skär den i mindre bitar. Servera purén och linserna tillsammans med laxen. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten så att det täcker
Servera laxen med sås, färskpotatis och sockerärter eller rädisor ochselleri. Koka sockerärterna i några minuter eller fräs sellerioch rädisor i smör om du väljer dessa som tillbehör
Fräs räkskalen med morot, lök, selleri, vitlök, sambal oelek och fänkålsfrön i några minuter. Jag valde att använda mig av generöst med lax, sej och räkor
Och inte den gamla vanliga laxfilén, som det så ofta blir när Najni lagar fisk. Inget ont om lax – det är en mumsig fisk det med – men den här gången kände Najni för att testa en fisk hon faktiskt aldrig smakat förr, nämligen röding
Tillsätt morot, pumpa, purjolök, selleri, vitlök och nötter och fräs några minuter under omrörning. Laxen skar vi i bitar och marinerade innan tillagningen, det kan du göra på morronen innan du går till jobbet och låta den ligga över dagen