Selleripuré recept

Helstekt ryggbiff med selleripuré

Helstekt ryggbiff med selleripuré

Putsa köttet, salta och peppra runt om. Bryn det i en stekpanna med smör, så att det får vacker färg. Lägg över i en ugnssäker form
Örtstekt kotlett med potatis- och selleripuré

Örtstekt kotlett med potatis- och selleripuré

Potatis- och selleripuré. Rumstemperera köttet och torka av det med hushållspapper. Klipp eller skär ett par snitt i fettkanten så att köttet ligger plant i stekpannan
Små biffar med selleripuré

Små biffar med selleripuré

Skala och skär sellerin i tjocka skivor. Skölj skivorna och koka dem mjuka i saltat vatten. Mixa selleri, färskost och lite av kokvattnet till en puré
Torskrygg & Vänergös

Torskrygg & Vänergös

Servera torsken med selleripuré, skirat smör och toppa med sockerärtor, haricots verts och gräslök. Här kommer lite mer tips till nyår under temat, krångla inte till saker i onödan
Oxfilé med duxelle och rotselleripuré

Oxfilé med duxelle och rotselleripuré

6 1 kg oxfilé 2 msk rapsolja 1 msk smör salt svartpeppar Selleripuré 350 g rotselleri 100 g champinjoner 2 1/2 dl vispgrädde 2 tsk färskpressad citronjuice 3/4 tsk salt 1 krm peppar Duxelle 250 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 3 schalottenlökar 2 msk olivolja 2 msk smör 1/2 dl madeira 1 msk finskuren gräslök Spenatolja 2 dl rapsolja 65 g bladspenat 35 g skivad purjolök (det gröna) 1 krm salt Romanseco & sprouts 250 g romanesco 250 g flower sprouts Lägg till i inköpslistan

Matresan del 1

Förrätten var en sådan ljuvlig kantarellsoppa som hälldes över den selleripuré som fanns i botten på varje minigryta
Morotstimbaler med selleri

Morotstimbaler med selleri

Fördela först morotspurén och sedan selleripurén i kopparna eller formarna. Koka morötter och selleri mjuka var för sig i saltat vatten
Rostad vitlökssky med cognac

Rostad vitlökssky med cognac

Selleripurén har jag ingen bra bild på. Selleripuré. I ICAs kundtidning Buffé nr 12/2016 bjuder kocken Fredrik Danielsson på ett meny till nyår