En fräsch och enkel sallad som passar utmärkt som tillbehör till grillkvällen. Vi serverade den till grillad färsk korv, surkål, majonnäs samt rostad lök och rostad kapris
Speciellt ena dottern jublar när hon får den här sellerisalladen. Om du inte har kokböckerna Plenty och Plenty More är det hög tid att införskaffa dem nu
Sellerisallad. Sellerisallad. Jag har aldrig varit i Istanbul, mest för att jag inte flyger. Tror liksom att jag ska trilla ner om jag sätter mig i ett flygplan
Lägg lite äppel- och sellerisallad, vanlig sallad, samt lite skott ovanpå köttet. Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets
Ingredienser1 stor rotselleri0,5 dl pinjenötter45 pecannötter1 citron45 soltorkade tomater1 dl färsk oreganoSalladslökGräslökCayennepepparSvartpepparShoyuSå här gör duSkala och skär upp rotsellerin, kör ner den i matberedaren tills den är stor som risbitar
Lägg lite äppel- och sellerisallad, vanlig sallad, samt lite skott ovanpå köttet. 6-8 portioner4 st orrbröst utan skinn1 l saltlake 5 % (9,5 dl vatten, 30 g salt, 20 g nitrit som köps på apotek)ca ½ l fina alspån2 vitlöksklyftor, delade1 kvist rosmarin20 enbär½ rotselleri2 äpplen1 dl majonnäs½ msk Dijonsenap2-3 msk ljus fågelfond (kan bytas ut mot buljong eller vatten)3 msk färsk riven pepparrotsaltpeppar