Förstår inte varför vi inte äter mer strömming. Ingredienserströmmingfileér3 ägg4 dl mjölk1 dl senapsalt och pepparrågmjölströbrödBlanda ihop ägg, mjölk och senap i en skål
Vispa ihop grädde, senap och äggulor lätt och krydda rejält med svartpeppar och lagom med salt. Lägg strömmingsfileérna i blandningen och låt dem ligga kallt i minst ett par timmar
Vispa samman senap, ägg och mjölk. Tvätta strömmingen i kallt vatten och klipp bort eventuella fenor. Lägg ner de väl avrunna strömmingarna och låt dem marinera i mjölkblandningen i minst en timme
Blanda dill och senap. Så här gör du Skölj strömmingen och klappa den torr med hushållspapper. Vänd strömmingen först i uppvispat ägg och därefter i mjöl
4 1 kg potatis Senapsröra skalet av 1 citron 1 dl senap 1 tsk socker 1 krm salt 1/2 krm peppar Strömming 600 g strömmingsfiléer 1 1/2 dl ströbröd 1 tsk salt 3 msk margarin Stuvad purjolök 1 purjolök 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen