4 st lövbiffar 2-3 dl creme fraicheCa 1 1/2 msk dijon senapSalt och pepparSkär lövbiffarna i strimlor och stek hastigt på hög värme och ta upp ur pannan. Ca 1 1/2 msk dijon senap
Skär potatisen i bitar och blanda med senapssåsen. 1 kg färskpotatis12 st soltorkade tomater i olja3 msk fransk Dijon senap2 msk vitvinsvinäger1 dl olivolja3 vårlökar eller en purjolök3 msk kapris0,5 tsk salt1 krm svartpepparKoka färskpotatisen och låt svalna något
5 dl Tiger Sauce1 msk rök koncentrat (samma som ovan)2 tsk salt ( himalaya salt för att det är utan tillsatser och godare)2 msk Dijon senap ( min favorit Maille Honey Dijon) zest från 1/2 apelsinsaften från 1 apelsinBlanda samman, lägg i revbenen, låt dra minst en halvtimmelägg upp i en ugnsfast form häll marinaden över (gör inget om det simmar lite) , ringla lite ytterligare honung överGriljera slutligen i 225 grader tills de får fin färg och är lite knäckiga på ytan ( ca 30 min)RödkålRödkål (mellan stort huvud) tunt skivat, använd gärna madolin1 gul lökolivolja1 rivet äpple (gärna Ingrid Marie)nymald Kryddpepparnymald svartpepparnågra hela nejlikorsvartvinbärsjuice2 msk BalsamvinägerhonungStek löken mjuk i olivoljanär den mjuknat tillsätt rödkålen, tillsätt ev mer olivolja och stek långsamt tills den blir glansigtillsätt då, äpple, vinäger, honung, juice och kryddorlägg på lock och sjud på låg värme tills lagom mjuk konsistensKrydda med salt efter smak, Klart. Serveras genast eller för all del frys inKall Senapssås2 dl cremefraiche2 msk majonäs ( kan uteslutas men blir beskare då)3 msk dijonsenap ( rekomenderar verkligen en sötare variant typ Maille Honey Dijon)salt & nymald pepparRostad potatis på Jamie's visAv Jamie Oliver har jag lärt mig grunden till detta sätt att rosta potatis, underbart frasig gottPotatis av fast typ i klyftorförkokas i ordentligt saltat vatten tills bara kärnan är hård
Recept. Gäst. mån, 2013-09-09 13. 48. 10min. (0). 1. Blanda alla ingredienser i en skål och låt den stå och dra i kylen i ca 40-60 minuter innan den serveras
Senapssås. 0,5 msk dijon. 0,5 msk dijon. fast denna rätt är ju helt klar godast med potatismos. När jag gör ugnsbakad falukorv är det alltid på samma sätt
Servera med spenatblad och en krämig senapssås (typ spadet från ugnsformen om det blev något över med fräst schalottenlök och champinjoner i panna, skånsk senap och créme fraiché så är saken biff
4 port225 grader600 g falukorv1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk mjöl2 ½ dl matlagningsgrädde1 dl vitt vin1 msk kalvfond1 ½ msk dijon senap1 msk vanlig senapsalt, peppar1 msk persiljaSkär korven i lite tjockare skivor och lägg i en smord ugnssäker form