Sherrysill recept

Sherrysill med sting

Sherrysill med sting

Denna sill passar till jul med sin härligt röda färg. Tabasco tillför lite sting i smaken. Lagen behöver bara röras ihop, ej kokas
Arkitektens sherrysill

Arkitektens sherrysill

Med arkitekter i familjen är det självklart att den här sillinläggningen finns på julbordet. Att den dessutom är lätt och snabb att göra gör det ju bara bättre
Sherrysill.

Sherrysill.

Ytterligare en variant på sill. 1 dl socker 1 dl tomatpuré 1/2 dl klippt dill 1/2 dl hackad rödlök 2 msk olja 1/2 dl Sherry (smaka ev
Lasses Sherrysill

Lasses Sherrysill

Vi pratar ibland om olika recept och för någon månad sedan berättade han att han hade världens godaste recept på Sherrysill
Tomat- och sherrysill

Tomat- och sherrysill

matjessill, 200 g. 1tomatpuré. 1söt eller halvsöt sherry. 1strösocker. 1matjessillspad. 1finhackad dill. 1salt1
Sherrydoftande hummersill

Sherrydoftande hummersill

1. Värm mjölken till fingervarmt, 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Tillsätt smör,  sirap, salt och det mesta av mjölet
Julsill

Julsill

Sherrysillen – Första ggn jag gjorde den här sorten. Så här blev årets trenne julsillar hos Daniel på Lundagillet

5 julnyheter i Hötorgshallen

En julltallrik innehållande kallrökt, varmrökt och gravad lax, sherrysill, senapssill, kryddlöks- och dill-sill, matjesill samt en fisk- och skaldjurspaté är Havs förslag på ett julbord minus klibbiga köttbullar

Sherrysill till jul

 Blanda tomatpuré, sherry, vinäger, socker, lök och apelsinbitar.   Skär sillfiléerna i 2 cm breda bitar och vänd ner dem i såsen
Sherrysill

Sherrysill

Skiva matjesfiléerna och hacka löken. Blanda ingredienserna till inläggningen i en skål. Lägg i löken och sillen
Sherrysill

Sherrysill

En mer traditionell sill, med tydlig smak av tomatjuicen. Lite oväntat gick den här väldigt bra hem hos de utländska utbytesstudenter som var med vid midsommarfirandet, som tyckte denna var bättre än både basilikasillen och björnbärssillen

GG63 Sherrysill

Fann recept på sherrysill som jag minns skrivet på GG63s brevpapper4 urvattnade sillfiléer2 små hackade gula lökar1/2 dl finhackad dill2 msk ättikssprit 12%2 msk olja3/4 dl socker2 dl tomatjuice6 krossade svartpepparkorn3 msk sherrySkär sillen i lagoma gaffelbitar

Krämig sherrysill

Låt sillen rinna av. Blanda försiktigt lätt crème fraiche, chilisås, rödlök och sherry. Vänd ner sillen i såsen
Sherrysill

Sherrysill

Svärmors goda sill fixar man enkelt till något dygn innan den skall ätas. 1 burk matjessill a 200g2 msk matjessills spad1 msk tomatpuré2 msk sherry söt/halvsöt1-2 tsk socker2 tsk finhackad dill1 krm saltBlanda alla ingredienser i en ren glasburk, tillsätt sillen (dela den om den inte redan är delad)
Sherrysill

Sherrysill

Skär sillfiléerna i bitar och lägg upp dem på ett fat. Blanda allaingedienserna till lagen och häll den över sillen

Arkitektens sherrysill

1. Vispa samman ingredienserna till marinaden. 2. Skär sillen i bitar. 3. Lägg sillen i marinaden och låt dra en stund eller över natten