Sherrysås recept

Sherrysås

Sherrysås

Smält margarinet i en gryta och låt mjölet fräsa upp utan att ta färg. Blanda i vattnet, lite i taget, under omrörning så att det blir klumpfritt
Sherrysås

Sherrysås

Sherrysås som passar utmärkt till fisk. Här serverades såsen till grillad lax, färskpotatis och sallad
Fläskfilé med kantareller i sherrysås

Fläskfilé med kantareller i sherrysås

Framåt hösten brukar jag ofta laga fläskfilépannor med rustika smaker och gärna med nån sort svamp. Det här receptet blev extra gott så jag delar med mig så ni kan prova själva
Ugnsbakad lax med gorgonzola och sherrysås

Ugnsbakad lax med gorgonzola och sherrysås

Dela laxfilén i fyra lika stora bitar. Lägg varje bit med skinnsidan ner och gör ett snitt tvärs över så att det bildas en ficka mitt i varje bit
Oxfilé med potatisros och grönpeppar- och sherrysås

Oxfilé med potatisros och grönpeppar- och sherrysås

Grönpeppar- och sherrysås1 msk grönpeppar i lag 1 msk grönpeppar, torkad 0,5 msk tomatpuré 3-4 msk sherry 4 dl vispgrädde 1 msk kalvfond, eller oxfond (koncentrerad) 2 tsk dijonsenap 1 krm kinesisk soja svartpeppar, nymalen salt, efter smak
Inbakad gravad lax med sherrysås

Inbakad gravad lax med sherrysås

Tina degplattorna och lägg dem lite omlott till en rektangel kaka. Kavla ut dem till en stor platta, ca 30x40 cm