1 röktsik 0,5 rödlök 50 g röd stenbitsrom 300 g crème fraiche (naturell eller med örter) 4 skivor vitt bröd smör, till stekning salt (efter smak) peppar (efter smak)
Godast är siken i rökt tillstånd, tycker jag. Två av de kanske viktigaste (läs godaste) ingredienserna som man finner här i stort sett året om är svartbröd och sik
Servera potatissalladen med bitar av röktsik. 400 g varmröktsik. 1 Skär potatisen i tärningar. 2 Rör ihop remouladsåsen med vatten och vänd ihop såsen med potatis, lök, kapris och dill
När vi nyligen var ute på en liten minisemestertripp till Västergötland och strosade i hamnen i Mariestad, passade vi också på att köpa fantastiskt fin varmröktsik i ett av hamnstånden
Knaperatekt rökt sidfläsk och gärna från Vindelns rökeri är otroligt gott till fiskrätter och blir liksom en extra liten krydddetalj som ger rätten lite lyxkänsla
Rensa siken och kör köttet till mos med citron och kryddor i en mixer. 1 röktsik. Ca 250 g rundrökt ål. Tillsätt grädden och rör in den tills allt är en fast puré