Vi har fått sik. Ingr till 4 stora sik- eller abborrfiléer. Därför blir detta lördagens middag. Jag vet att det är gott – för vi har ätit det – då med Havsabborre
Vänd sedan ner potatisen, hackad gräslök, dill och löj/sikrom och smaka av med salt och peppar. Jag måste bara tipsa er om en riktig höjdare – väl värd att prova – nästa gång ni ska äta stekt fisk
ex lax, sik eller abborre i stället. Stekt Fisk med Gräddstuvade Kantareller 4 Hela Fiskar à 200 gr 3 msk Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Kantarellstuvning 3 dl förvällda Kantareller En finhackad Rödlök 50 gr Smör ½ Ekologisk Veg Buljongtärning ½ tsk Vit Balsamvinäger 2 dl Grädde 2 dl Crème Fraiche Havssalt och nymald Vitpeppar Smält smöret i en gryta
Undertiden blandar du samman crem frech, dill och fiskrom till en sås,du behöver inte salta såsen eftersom sik eller löjrommen är påförhand saltad, vill du kan du istället pressa lite citronsaft med isåsen eller röra ned några fint skurna citronmeliss-blad
Det blev grillad sik, gös och lax. Känns att jag inte lagat någon riktigt mat sedan midsommaren, typ stekt ägg när jag kommit hem från jobbet, ätit en gurka och så
Här kommer den gravade siken. Ungsbakad eller panerad och stekt med diverse tillbehör, gärna lite syrliga, en förträfflig middag i samklang med en god Riesling
Smetana (får du inte tag i denna så går det nästan lika bra med creme fraiche) finhackad rödlök sik eller ishavsrom Övriga förslag på tillbehör de serverar i ryssland
Hon har bott i trakterna av Hjo hela sitt liv (där även jag är född), så färsk eller rökt Vätternfisk såsom röding och sik har stått på bordet nästan jämt
Eva använder sina champinjoner till fisk, gädda och sik, men själv föredrar jag en smörgås med stekt ägg, skinska, lite sallad och en rejäl klick mustig champinjonstuvning