Sikfilé recept

Sikfilé med kryddig sås

Häll såsen över sikfiléerna och servera med nykokt mandelpotatis och tunnbröd. Ca 400 g sikfilé. Vänd filéerna i mjölet och stek dem gyllenbruna på båda sidorna
Tacofisk med Vitkålssallad

Tacofisk med Vitkålssallad

Nu var det en stekt sikfilé som behövde fräschas upp lite. Middag på rester Det här blev min middag en dag när kylskåpet var lite tomt
Piccata på Sik med Tomat och Vitlökssås

Piccata på Sik med Tomat och Vitlökssås

Fisk-Piccata med Tomatsås 2 bitar Sikfilé à ca 75 gram 1 Ekologisk Äggvita 2 dl riven Ost Fiberhusk Havssalt och nymald Vitpeppar Vispa upp äggvitan lätt med en gaffel på en tallrik, den fäster bättre på fisken då
Grillad sik med örtsmörsås

Grillad sik med örtsmörsås

Salta och peppra sikfiléerna. sikfilé. Smält smöret i en grillpanna och grilla siken. Örtsmörsås. Grovhacka löken och koka tillsammans med vitt vin och fiskbuljong i 10 minuter
En delikatess från Öster

En delikatess från Öster

1 kg sikfilé. 1 kg sikfilé. Eftersom hittarecept. se har problem med att många recept försvunnit , inte bara från min blogg, så kommer jag att reprisera några av de blogginlägg som tidigare hört till de mest klickade
EBO ... I ÅR IGEN

EBO ... I ÅR IGEN

En gravad sikfilé som serverades på rostad matlimpa. Vi lämnade staden och flyttade ut till skärgården
Siken, skärgårdens pärla.

Siken, skärgårdens pärla.

Fiskarhustruns stekta sikpå en bädd av brynta rotsakeroch en rödbetssåsRecept för 4 personerIngredienser

Inkokt sik med romsås

4 st sikfilé. Gör så här dag 1. Skölj filéerna. Skala och skiva löken, moroten och vitlöken och strimla sellerin

I lunden den gröna

Sitter bland tusen och åter tusen vitsippor och känner mig som en av dem. På tal om blommor och örter, nu spirar de första gröna skotten av nässlorna, harsyran och ängssyran
En god sikgömma och nybakade rundstycken.

En god sikgömma och nybakade rundstycken.

Idag blir det en helt Rantamors improviserade maträtt,utgår från dessa råvaror. Kokar 2 potatisar med några morötteroch gör mos av allt, tillsätter1 ägg och parmesanost + lite uppkokt mjölk å en dutt smör

Sikfile á la Margit

- Filéa sikarna. - Spar skinnet så håller filéerna ihop när man steker dem. - Vispa upp ägget. - Doppa filéerna i det och panera i mjöl-skorpsmuler-salt-pepparblandningen