Sikrom rödlök recept

Sikrom med råraka

Sikrom med råraka

Sikrom, rödlök, crème fraiche och råraka. Tips på enkel förrätt till nyår, svårare än så här behöver det inte vara
Janssonrösti med creme fraiche, rom och rödlök

Janssonrösti med creme fraiche, rom och rödlök

Sälta från ansjovisen, krispighet från rödlöken och syra från citronen. Lägg upp på tallrikar och på med en klick av citron fraichen, rom, rödlök och toppa med färsk timjan
Rökt lax med avokadokräm och sikrom

Rökt lax med avokadokräm och sikrom

1 msk rödlök. 80 g sikrom. 1 msk rödlök. Den här godingen var med i senaste Elle Mat & Vin. Kan även serveras med en bit rostat bröd om man vill
Pelle Janzon med sikrom

Pelle Janzon med sikrom

4 formfranska smör (till stekning) 4 bit oxfilé, tunnbankad 4 äggulor sikrom 1 rödlök gräslök flingsalt 5 cm färsk pepparrot citron crème fraîche
Förrätter till nyårs

Förrätter till nyårs

Blanda rödlök, dill, gräddfil, kesella. rödlök. Servera med t ex creme fraiche, räkor/skinka, grillkrydda, rom, rödlök och svartpeppar
Tips på förrätter till nyårs

Tips på förrätter till nyårs

sikrom. Skala och finhacka rödlöken fint. sikrom. Servera med creme fracihe, citronklyfta, hackad rödlök, dill, rom och nymalen svartpeppar
Tips på förrätter till nyårs

Tips på förrätter till nyårs

Häll upp moussen i glas och dekorera med dillolja, sikrom och räkor. Garnera med creme fracihe, lax, räkor, rom, rödlök och dill
Romsås

Romsås

1 dl stenbitsrom eller sikrom. 1 dl finhackad rödlök. Ingredienser. 1 dl majonnäs, egengjord eller av god kvalitet
Romsås – klassiskt recept

Romsås – klassiskt recept

11 dl stenbitsrom eller sikrom. 11 dl finhackad rödlök. 1 dl majonnäs, egengjord eller av god kvalitet
Nyårssnittar

Nyårssnittar

Rör ihop crème fraiche, philadelphiaost, rödlök, rom, citronskal och -saft till en kräm. Parmesanflarn med citroncreme och rom8-10 pers250 g grovriven parmesan1 burk löjrom (jag tog sikrom)1 liten rödlökfärsk ört att dekorera med t ex gräslök eller persiljaCitroncreme. Löjromscheesecake med räkorca 200 g kavring75 g smält smör4 gelatinblad1 dl crème fraiche300 g philadelphiaost1/2 finhackad rödlökca 80 g löjrom1 tsk citronskal + 1 tsk färskpressad citronsaftsalt och vitpepparca 300 g räkor med skalfinhackad gräslök till garneringskivade rädisor till garneringLägg gelatinbladen i kallt vatten
Tips på tilltugg till nyårs

Tips på tilltugg till nyårs

sikrom. renstek, rödlök, dill. sikrom. rödlök. Klicka creme fracihe på varje och på med rom, rödlök och svartpeppar