Sälta från ansjovisen, krispighet från rödlöken och syra från citronen. Lägg upp på tallrikar och på med en klick av citron fraichen, rom, rödlök och toppa med färsk timjan
Lägg en klick crème på varje råraka, toppa med sikrom/löjrom och garnera med picklad rödlök. En supergod och lite lyxigare förrätt till Nyår med sikrom eller Kalixlöjrom som topping, en garanterad succe
Rör ihop crème fraiche, philadelphiaost, rödlök, rom, citronskal och -saft till en kräm. Parmesanflarn med citroncreme och rom8-10 pers250 g grovriven parmesan1 burk löjrom (jag tog sikrom)1 liten rödlökfärsk ört att dekorera med t ex gräslök eller persiljaCitroncreme. Löjromscheesecake med räkorca 200 g kavring75 g smält smör4 gelatinblad1 dl crème fraiche300 g philadelphiaost1/2 finhackad rödlökca 80 g löjrom1 tsk citronskal + 1 tsk färskpressad citronsaftsalt och vitpepparca 300 g räkor med skalfinhackad gräslök till garneringskivade rädisor till garneringLägg gelatinbladen i kallt vatten