Sikrom smetana recept

Blinier med klassiska tillbehör

Blinier med klassiska tillbehör

Sikrom. 2 dl smetana. Värm mjölken fingervarm (37º C). Häll lite av den över jästen och rör tills den är upplöst
Sikromscheesecake

Sikromscheesecake

Passar även utmärkt till julbordet om du vill göra något annat än att bara traditionellt ha sikrom med lök och smetana
Tips på nyårssnittar

Tips på nyårssnittar

sikrom. Blanda smetana och färskost tillsammans med lite citronsaft. 2 dl smetana. -Mama Skogly ♥ 2 dl smetana
Romdipp med chips

Romdipp med chips

Ca 3 dl1 burk stenbitsrom eller sikrom (80 g)1/2 silverlök2 dl smetana1 dl gräddfil1 tsk finrivet limeskal1/2 msk färskpressad limejuice1/2 dl finhackad dill1 påse lättsaltade chipsSalt och svartpepparSkala, dela och finhacka silverlöken. Blanda med smetana, gräddfil, limeskal och -juice, dill, 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar och rommen. 1 burk stenbitsrom eller sikrom (80 g). 2 dl smetana
Lördagsmiddagen !

Lördagsmiddagen !

Blinier med sikrom, lök och smetana en Rysk klassiker. Förrätt. Ingredienser. 3 dl mjölk. 1 paket jäst (50 g)
Gröna blinier som passar bra till vårmenyn

Gröna blinier som passar bra till vårmenyn

Blinier serveras med en klick smetana/crème fraiche, gräslök och valfri rom. Servera med smetana/crème fraiche eller kesella (för magrare alternativ), gräslök och tång caviar

GLAMOROUS FRIDAY GOES GOURMET

Gravad sik serverad med rågbrödskrutonger, sikrom, rödlök och smetana. Den här hösten har fört med sej ett par trevliga ‘traditioner’ med Baltic-tjejerna

Hotellweekend

), två sorters sillar, två sorters strömmingsinläggningar och sist men inte minst - sikrom med smetana och rödlök

Miniblinier med sikrom

Lägg upp dem på ett fat och toppa med smetana, sikrom, rödlök och gräslök. 80 g sikrom. 5 st burk smetana

Sikromscheesecake

Passar även utmärkt till julbordet om du vill göra något annat än att bara traditionellt ha sikrom med lök och smetana

Gröna blinier

sikrom eller algrom. Servera med smetana, gräslök och rom. 1 dl smetana. Tina spenaten. Dela ägget i gula och vita

Tre sorters rom med tunnbröd

Lägg upp forell-, löj- och sikrom, smetana eller crème fraiche ochrödlök var för sig på en tallrik. Vispa smetana eller crème fraiche med elvisp 2 minuter så attden blir luftig. 2 dl smetana eller crème fraiche