Smält smöret på låg värme. Servera sparrisen med sikrom, smöret och flingsalt. 100 g smör. 100 g smör. Sparris är en utmärkt förrätt som inte är för tung och som är lätt att förbereda
Vispa i smör och tillsätt gräslöken. Stek pilgrimsmusslorna i smör, bara någon minut på varje sida. 8 st pilgrimsmusslor½ st gurka1 liten knippa dill1 nypa saltSikromSås1 dl vitt vin½ dl vispgrädde50 g smör½ dl gräslökSkala och strimla gurkan, grovhacka dillen. 50 g smör
Ljummen sallad på ägg, mandelpotatis, matjessill och brynt smör – g ör så här. Garnera med dill och smörgåskrasse och toppa med brynt smör precis före servering
stek på medelvärme i olja och smör tills den får fin färg på båda sidorna. En supergod och lite lyxigare förrätt till Nyår med sikrom eller Kalixlöjrom som topping, en garanterad succe
Smält smöret i en rostfri kastrull. 2 tsk smör. Knäck försiktigt ner äggen i en skål (skalen sparas och rengörs till servering) och vispa dem lätt tillsammans med grädden
6 skivor Kavring, mixad med 75 gr smörFyllning. Ugnstemperatur 175 grader2 st mjuka tunnbröd2 msk smält smörDillHavssaltSkär tunnbrödet i lagom bitar (se bild), Lägg dem på ett bakplåtspapper, pensla dem på bägge sidor med smält smör och strö på lite dill och havssalt på ovansidan. 75 gr smör