Grunden till inlagd sill är en lag kokt på ättika, socker och vatten. Något som är väldigt enkelt och som du kan imponera med på julbordet, är att lägga in din egna sill
i havet, i ättika och i brännvin. Nu är sillen gjord inför det annalkande midsommarfirandet på fredag. Alla har vi vår favoritsill på smörgåsbordet som dukas upp under midsommarafton
Till inlagd sill, koka vatten, ättika och sötning. Sillen inför julen är klar, och vi har provsmakat. Senapssill, currysill, inlagd sill, skärgårdssill och tomatsill
Börja med att koka ihop ättika, vatten, socker, krossade enbär och gul hackad lök. Tänkte ge er lite förslag på goda sillar och gravad lax att göra till midsommar
Skär sillen i lagoma bitar. Varva morötter, sill, rödlök, purjo och kryddpeppar i krukan/burken och häll över den kalla citronlagen, låt stå i kylen i två dygn, sedan är sillen klar att avnjutas
En mycket god sill som min bror gjorde till midsommar. 200 g inläggningsklar sill 10 cm gurka 0,5 kruka dill 1 bananschallottenlök 1 lime, skalet och saften 1 grön chili 1 - 2 - 3 Lag. 1 del ättika 2 delar socker 3 delar vatten Skär sillfiléerna i önskad. 1 del ättika
Häll av och skölj sillen. Skär eller klipp sillen i lagom bitar - förslagsvis någon cm breda. Lägg sillen i rosfri skål, två rena glasburkar med lock eller en skål eller kärl i keramik
Blanda socker, vatten och ättika i en kastrull och låt koka upp. Den här goda sillinläggningen kommer jag definitivt att göra igen, både till jul och midsommar