Sill gubbröra recept

Gubbröra till förrätt

Gubbröra till förrätt

Det kan knappast gå fel med sill, dill och ägg. Svenskt klassiskt tilltugg i form av gubbröra med potatis på grovt bröd

Mickes Gubbröra!

Gubbröra är en klassiker, perfekt att göra på rester efter en sillunch. Skär sill och potatis i tärningar, hacka lök och dill, blanda samman allt utom äggen och smaka av med peppar
Gubbröra med färskpotatis

Gubbröra med färskpotatis

Hacka rödlök Strimla sill i centimetertjocka skivor. 200 g matjessill. 1200 g matjessill 1 knippe dill 1 knippe gräslök 3 msk kaviar 1 rödlök 1 dl gräddfil 2 ägg 0,5 citron 400 g färskpotatisKoka ägg och potatis, äggen ska vara hårdkokta
Gubbröra med matjessill

Gubbröra med matjessill

Det är lite olika vilken sorts fisk man blandar ner i sin gubbröra, somliga föredrar att ha i ansjovis men vi har nästan alltid matjessill i vår
Gubbröra med matjessill & crème fraiche

Gubbröra med matjessill & crème fraiche

Här kommer den gubbröra med matjessill som stod på påskbordet för en vecka sedan. lamm till påsk, skinka till jul och sill när det passar
Gubbröra

Gubbröra

Gubbröra görs traditionellt på matjessill/ansjovis, ägg, majonnäs och dill. Har du fått matjessill över från midsommarfirandet
Gubbröra på lax

Gubbröra på lax

Sill och ansjovis passar inte alla och då är gubbröra på mjäll, rosa, kallrökt. lax ett otroligt gott alternativ
Monkans Gubbröra

Monkans Gubbröra

Tärna potatis, ägg och matjessillen. Låt gubbröran vila i kylskåp, gärna några timmar så smakernahinner sätta sig
Gubbröra med matjessill på fröknäcke

Gubbröra med matjessill på fröknäcke

Skär sillen i små bitar (se till att sillen har runnit av väl). Glöm inte att matsortera skal från lök och ägg samt rester från dill och gräslök för en hållbar matlagning, och njut av din gubbröra på fröknäcke
Gubbröra 2 sätt

Gubbröra 2 sätt

Den kletiga gubbröran gjorde jag med matjesill och den utan klet med ansjovis så här får ni två olika recept beroende var du är ute efter
Mild gubbröra på rågbröd

Mild gubbröra på rågbröd

Hacka ägget grovt och skär sillen i små bitar. 75 g inlagd sill. Blanda alla ingredienser och låt stå i kyl, gärna över natten
Gubbröra på matjessill

Gubbröra på matjessill

Grovhacka sill, ägg och rödbetor. Finhacka lök och gräslök. Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar
Monkans Gubbröra

Monkans Gubbröra

Tärna potatis, ägg och matjessillen. Låt gubbröran vila i kylskåp, gärna några timmar så smakernahinner sätta sig
Gubbröra med sting


Gubbröra med sting


Vänd ner sillen i såsen. 11 burk senapssill (230 g)
Blanda hackade ägg, rödlök och crème fraiche. 1Skeda i såsen från senapssillen och blanda väl

Gubbröra på Filips vis

4 portioner, 45 minuter 400 g matjessill, av bra kvalitet 1 1/2 dl matolja 100 g gräslök 200 g skalade steklökar 2 lagerblad salt 1 flaska porter smör 2 dl gräddfil 4 stekta ägg citron nymalen svartpeppar Låt sillen rinna av och skär i ganska stora bitar. 400 g matjessill