Sill i ugn recept

Ugnsstekt Sill med Purjolökssås, Majrova och Lingonsylt

Ugnsstekt Sill med Purjolökssås, Majrova och Lingonsylt

Nu ficksillen steka iugnen med en god purjolökssås, som fått puttra en stund på spisen först. Sill med lingonsylt För mig har alltidsill med lingon, som det äts i södra Sverige, låtit mycket udda
Sill och ägglåda

Sill och ägglåda

Skär sillenifinabitar och lägg ovanpå potatisen. Skivapotatisen och lägg den i botten på formen. Lägg den sen, tillsammans med de skivade äggen över sillen
Gravad sill – grundrecept

Gravad sill – grundrecept

Flå skinnet av sillfiléerna så att varje filéblir två små. Var noga med proportionernai lagen. Låt därefter sillenrinna av i ett durkslag
Ugnsstekt sill med purjolökssås

Ugnsstekt sill med purjolökssås

Häll purjolökssåsen i en ugnsfast form, lägg de avtorkade sillfiléerna över. Krydda med lite salt men var försiktig eftersom sillen är salt
Sill, inte bara inläggningar.

Sill, inte bara inläggningar.

Rulla ihop med skinnsidan utåt och lägg dom tätt i en ugnsfast form. Silltillmiddagidag, vi tyckte det var dags för litefisk eftersom det blivit kött de senaste dagarna
Sill låda

Sill låda

Smörj en ugnsform. Lägg först potatis sen sill,lök,ägg. Skala och skivapotatisen. så en klickmargarin. gratineraiugn 200 grader. ca 1 kg potatis. 1 pkt steksill. 1 klickmargarin
Sill Provencale

Sill Provencale

Smörj en ugnssäker form med smör och varva sillen med grönsakerna och löken. Och på tal om färsklök, så villvi gärna tipsa om ugnsbakade små röda lökar med örtsmör, perfekt som tillbehörtillgrillat
Sill i kapprock

Sill i kapprock

Lägg en urvattnad sillfilé på varje, salta och peppra försiktigt. Koka potatiseni saltat vatten med skalet på
Ugnsbakad sill med sötpotatismos

Ugnsbakad sill med sötpotatismos

Lägg sillfiléerna på ena halvan av en smord ugnsplåt och ringla över liteolivolja. Strö över lite salt, dill
Ugnsstekt sill med purjolökssås, majrova och sockerfri lingonsylt

Ugnsstekt sill med purjolökssås, majrova och sockerfri lingonsylt

Häll purjolökssåsen i en ugnsfast form, lägg de avtorkade sillfiléerna över. Det var mycket uppskattat, några äldre herrar kom till och med ini köket och tackade speciellt för att jag hade med sill på menyn, det är intevanligt på restauranger idag

Sill eller Strömming

Valet föll på två olikaugnsbakadesillådor. Lägg fiskrullarna tätt i en smord ugnsfast form. I går bestämde jag migi alla fall för att äta silltillmiddag - eller strömming som det kallas längre norrut - och jag passade på att bjuda inmina föräldrar så att mamma skulle slippamiddagsbestyr för en gång skull
Lane sill

Lane sill

Häll sedan lagen över sillen och tillagaiugn. Rulla sillfilléerna. Koka upp ättikslagen med kryddorna. Sätt ugnen på 200 grader. I 1 timma. 12 sillfilléer. ½ dl ättika 24%. 10 vit pepparkorn