Denna kavring passar fint nu till jul, kanske med lite ost eller sill på. Går utmärkt att frysa. 2 st. brödUgnstemperatur 250 grader75 gr smör eller margarin5 dl turkisk yoghurt eller naturell yoghurt50 gr jäst för söta degar2 dl brödsirap2 tsk salt2 tsk fänkål, malen2 tsk anis, malen2 tsk pomeransskal, malen6 dl rågmjöl9 - 10 dl vetemjöl specialaluminiumfolie2 st 1½ l bakformar, avlångaSmält smöret i en kastrull och tillsätt yoghurten
Servera med ett gott mörkt bröd typ kavring eller Hovs grova som är mitt favoritbröd. Idag bjuder jag på ett busenkelt recept på inlagd sill som passar bra till julbordet
Kavring. Vänd sillbitarna först i mjöl, sen i ägg och till sist ströbröd. Stek sillen hastigt i brynt smör på båda sidor så att den blir lite frasig och får färg
1 kavring, skivade till 8 långa skivor eller 8 skivor vitt landgångsbröd utan kanter. 2 matjessill. 1 kavring, skivade till 8 långa skivor eller 8 skivor vitt landgångsbröd utan kanter
Mixa kavringen i en matberedare. Något som jag tycker är jättegott till julbordet är en silltårta. Detta recept på matjesilltårta har jag lagt ut innan fast med annan garnering
Bakom ses även pappas inlagda sill och strömming. Jag gjorde även små kavringssnittar som jag toppade med en kräftröra som fått smak av pepparrot och citron