Sill och färskpotatis – smaker och dofter som man alltid längtar till. 2 burk burk hela matjesfiléer. Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna
Längre tid om sillen är hård, men den får inte bli "smaklös". Lägg lite lökhack i botten på burken, sedan varvar man sill och lök med ordentligt med lök överst
Då kanske den här röran med hårdkokta ägg, matjessill, lime och gräslök kan passa. Blanda ägg, sill, riven vitlök, senap, limesaft, ½ dl av gräslökshacket och smöret
6 Matjes på sked 200 g klassisk matjessill 3 ägg 1 silverlök 100 g smör (till stekning av lök och att bryna) 2 dl crème fraiche 2 msk hackad gräslök 50 g prästost Sillpotatis 6 små mandel- eller färskpotatisar 1 dl crème fraiche 1 citron 1 liten rödlök 240 g valfri sill (t ex fransk löksill eller ingefära & lime) ca 1 msk små dillkvistar Silltaco 420 g 5-minuterssill i filéer ca 4 medium tortillabröd 1 litet romansalladshuvud eller gemsallad 50 g smörgåskrasse 1 liten gurka srirachamajonnäs Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Å andra sidan insåg vi att INGEN av dem gillar matjessill överhuvudtaget. Finhacka sill och gräslök och blanda ner i kastrullen med creme fraiche och gräddfil
Kremering av dött djur i tre delarIngen midsommar utan sillJag älskar sill och till midsommar är det först och främst matjessillen med nypotatis, gräddfil och gräslök som jag inte kan vara utan
Naturligtvis fanns det curry- och citronsill på bordet och också lite matjes som synes på bilden. De mumsigaste snittarna med lax hittade jag härifrån och de fick inleda julaftonens matfrossa tillsammans med de övriga sillarna
Alices festliga matjes. Midsommar och sill hör ihop, så är det bara. Lägg matjesbitarna över. Rör ihop crème fraîche med senap och svartpeppar och bred detta över sillen