Efter gårdagens fantastiska julbord på Fjäderholmarnas krog hade jag verkligen fått smak för sill. Så här i efterhand hade jag även velat ha lite hackad rödlök och stenbits- eller ishavsrom i röran, men så får det bli nästa gång
Varva röran med sillen i väl rengjorda glasburkar. Börja och sluta med ett lager av röran. Nu är sillen gjord inför det annalkande midsommarfirandet på fredag
Blanda alla ingredienser till röran. Här kommer det utlovade recept på sillen jag gjorde till jul. Om man för tillfället har tröttnat på sill så kommer det ju både påsk, midsommar och fler jular
Finhacka basilika och riv skalet på citronen och blanda med röran. Den fina lilla sillen. Här har vi gjort snabbinläggningar, alltså att man bara smaksätter redan inlagd sill
Vi gjorde det enkelt för oss och ställde fram skålen vi rört samman röran i, men det är ju tjusigt att lägga upp sillen på ett fint fat och ställa fram på bordet
Hacka hälften av äggen och kräftmarinerade sillen i bitar och vänd ned det i röran. Blev bara så förbaskat sugen på lite mera Midsommarmat – så jag ”snodde ihop” en silltårta härom kvällen