Tre veganskasillar. Det har ju blivit en riktig hit med auberginesill, det synd överallt nu. Vegan options on this classic have been very popular lately though, that’s great
Visst kan det ibland kännas ganska ensamt vid bordet när alla vuxna börjar med tre omgångar sill och skålar in midsommar - och där sitter man kvar och är ju inte riktigt som barnen som hoppar på det varma redan innan utan har på senare år seglat in på någon vuxenskala och snällt sitter och äter färskpotatis, gräddfilssås och rödlök
Auberginesill. Om man är vegan så kan det här vara en ganska klurig grej för många. Vem kunde anat att just auberine skulle vara det perfekta sillsubstitutet
Öppna sillburken, häll av spadet. veganer. Lägg sillfileérna i en sil och skölj dem väl i vatten. Varvar sillbitar, morotsskivor, lökskivor, pepparrotsskivor med kryddor och delar av lagerbladet tills allt är i burken
Inlagd sill – Snabbkokta aubergineskivor (finns färdig att köpa från Coop. Idag är jag väldigt glad att kunna presentera första avsnittet av fyra av en liten miniserie där jag och Elaine Eksvärd (som ni kanske känner ifrån Snacka Snyggt Retorikbyrå, Treskablinoll och hennes jätteblogg och instagram) utforskar livets nödvändigheter och hur man får till dem på bästa sätt som vegan
Jag smakade även på min mans förrätt (matjessill med gravad äggula, smör, potatis, chips av jorärtskocka, picklade lök, västerbottenost och gräddfil) och även den var helt fantastisk
köttbullar, lutfisk och sillar – det traditionella julbordet är en riktig. Vad äter en vegan på. lunchrestaurangen Vegana i Vasa för att hugga in på det vegetariska julbordet
Personligen har jag aldrig gillat skinka, sill, rulle, sylta och vad det nu kan vara på julbordet. Då och då återkommer jag till varför jag har valt att äta i huvudsak vegansk kost och aldrig har jag brytt mig särskilt mycket om vad eller varför andra äter som de gör, bara jag slipper äta djur