Man tar fyra hönökakor. Lägger två mot varandra på ett fat. Sen gör man en blandning av 2 hackade ägg, 2 burkar matjessill som finhackats, ca 1,5 dm purjolök (finhackad), 2 dl crème fraiche, 2 dl vispad grädde samt finklippt dill
Bred smör på Polarbrödet. Koka äggen. Hacka äggen. Finfördela 1 burk anjovisfileer. Blanda ihop creme fraiche, hackade ägg, anjovis, dill, socker, salt och senap
Vi har bloggat om den tidigare, ja mer än en gång, men goda favoriter tål att upprepas. Har du hängt i vårt kök en längre tid så kommer det förmodligen inte som överraskning att vi kommer att sno samman en matjessilltårta till midsommarfirandet
Finfördela kavringen i en matberedare. Smält smöret och blanda med brödet. Bred ut blandningen i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter och packa ihop med en sked
Njut sillatårtan med rykande het dillkokt nypotatis. Vispa grädden hårt. Hacka matjessillen och blanda ner den i grädden tillsammans med gräslök och svartpeppar
Finfördela kavringen i en matberedare. Smält smöret och blanda med brödet. Bred ut blandningen i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter och packa ihop med en sked