1 pkt 5-minuterssill (d. 3 st. 1 dl kokosmjölk. 2 tsk pressad citronsaft. 1 tsk grönpeppar i lag (krossa i mortel). 1 pkt 5-minuterssill (d. 3 st hela filéer). 1 dl kokosmjölk. 2 tsk pressad citronsaft. 1 tsk grönpeppar i lag (krossa i mortel)
Nu är det hög tid att vi drar igång årets sillinläggningskavalkad i det Mårtenssonska köket, eller rättare sagt så är det faktiskt förra årets inläggningar om vi ska vara helt ärliga
Är du gammal stamgäst i vårt kök så har du säkert koll på att vi har en viss förkärlek för sillinläggningar i alla dess former och smaker och vi har vid detta laget en hel del inläggningsrecept i vårt receptskafferi
Jo då, det finns minsann de som redan tjuvstartat med sillinläggningarna. Stekt inlagd sill8-10 sillfiléer med skinn, utan ryggfena2 dl grovt rågmjölsalt och vitpepparSkölj sillarna och låt dom rinna av ordentligt. Lag3½ dl vatten1 dl ättikssprit1 dl socker1 tsk salt1 stor rödlök eller gullök2lagerblad10 hela vitpepparkorn15 hela kryddpepparkornBlanda samman vatten, ättika, socker och salt och rör om till sockret har löst sig. / Anki och Håkan 8-10 sillfiléer med skinn. 2 dl grovt rågmjöl. 3½ dl vatten. 1 dl ättikssprit. 1 dl socker. 1 tsk salt. 1 stor rödlök. 2 lagerblad. 10 hela vitpepparkorn