Detta blir två stora sirapslimpor. Filmjölk och sirap ljummas och blandas i. nettans siraps limpor -. 6 dl mörk sirap. siraps limpor 2 liter R. 6 dl mörk sirap
Det skall vara mörk sirap i men då jag trodde jag hade slut på det så fick det bli brödsirap, funkade lika fint det, men sedan så hittade jag den mörka sirapen i ett annats skåp, undra just vad den gjorde där
2 ½ dl mörk sirap (jag hade bara ljus sirap hemma så jag tog det). Rör ner blandningen från dag 1 och ha i sirapen. 2 ½ dl mörk sirap (jag hade bara ljus sirap hemma så jag tog det)
Tillsätt sirap, rapsolja, salt, vetemjöl och rågsikt. Forma degen till en limpa och lägg i en långform som du smort in eller lägg i bakplåtspapper i formen
Vispa ner sirap och salt. En man tager vad man haver limpa. En limpa. För upp degen på en mjölad arbetsyta och knåda ihop degen för att sedan forma den till en limpa
Ha i salt, sirap och linfrön. Lägg dem i väl smorda limpformar eller lägg dem i en klädd långpanna (lägg bakplåtspapper mellan varje limpa eller pensla sidorna med lite smält smör)
Rör i salt, farinsocker, sirap, ägg och kesella. Limpa, 3 st. 1 dl ljus brödsirap. Dela i 3 delar och forma varje del till en limpa. com Limpa, 3 st 1 liter lättmjölk. 1 dl ljus brödsirap
Klicka ner det rumsvarma matfettet och tillsätt därefter sirapen och saltet. ½ dl ljus brödsirap. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt fingervarmt vatten
Pensla med sirap utrört i vatten efter gräddningen. 3 dl lättfil3 dl mjölkvärm mjölken något och tillsätt fil,nu brukar jag också tillsätta 50 gr smör för smidigare deg