Forma varje bit till en limpa och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. För mig som är född på 70-talet så var det sötlimpa/ skogaholmslimpa som gällde till frukost och kvällsmat med hushållsost eller hushållsmedvurst, på söndagar blev det vitt rostat bröd med jordgubb eller apelsinmarmelad. 5 dl filmjölk. Smält smöret, tillsätt filmjölk och värm till 37°. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 200 grader i ca 40 minuter
Forma varje bit till en limpa och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Smält smöret, tillsätt filmjölk och värm till 37°. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 40 minuter. 5 dl filmjölk
Jag hinner aldrig allt jag tror att jag ska hinna med. Sirapslimpan var det längesedan jag gjorde. På eftermiddagen blev det ett träningspass och lite matlagning och tv med mannen
Smält smöret och blanda medfilmjölken. Smakar såååå gott med ett glas kall mjölk till. på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk till dubbel storlek
Jag älskar att fixa och trixa med glutenfria varianter, för ärligt talat mår min mage bäst utav det. Ett av dessa är den här sirapslimpan som är ett av de godaste bröden jag vet
Smält smöret och blanda medfilmjölken. Använd antingen en ugnsfast termometer som sitter inuti brödet under hela gräddningen, eller en termometer som man gör stickkontroller med när tiden, enl receptet, börjar nå sitt slut
Nu är kavalkaden med brödbakandet över för denna gången, hoppas det varar länge i frysen. Blanda i smör, sirap och filmjölk innan man häller i mjölet och knådar länge
Cicci kom förbi med en laddning sirapslimpa. på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att de inte blir för mörka