Sirapslimpa med filmjölk recept

Sirapslimpa/ sötlimpa

Sirapslimpa/ sötlimpa

Forma varje bit till en limpa och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. För mig som är född på 70-talet så var det sötlimpa/ skogaholmslimpa som gällde till frukost och kvällsmat med hushållsost eller hushållsmedvurst, på söndagar blev det vitt rostat bröd med jordgubb eller apelsinmarmelad. 5 dl filmjölk. Smält smöret, tillsätt filmjölk och värm till 37°. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 200 grader i ca 40 minuter
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Forma varje bit till en limpa och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Smält smöret, tillsätt filmjölk och värm till 37°. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 40 minuter. 5 dl filmjölk
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Jag hinner aldrig allt jag tror att jag ska hinna med. Sirapslimpan var det längesedan jag gjorde. På eftermiddagen blev det ett träningspass och lite matlagning och tv med mannen
Sirapslimpor

Sirapslimpor

Värm smöret och blanda det medfilmjölken, blanda ner jästen. 5 dl filmjölk. Sirapslimpor gillar alla barnen, så det fick det bli
Goda sirapslimpor!

Goda sirapslimpor!

Smält smöret och blanda medfilmjölken. Smakar såååå gott med ett glas kall mjölk till. på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk till dubbel storlek
Sirapslimpor

Sirapslimpor

sirapslimpa är en variant. Värm vasslen och blanda den med jästen. Blanda i smör, sirap och filmjölk innan man häller i mjölet och knådar länge
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Smält smöret och blanda medfilmjölken. Jag bakar gärna detta bröd om det kommer folk på besök och limpa nummer två skickar jag gärna med gästerna hem
Sirapslimpor

Sirapslimpor

-) så därför fick de bli lite sirapslimpa. Blev riktigt gott, ett mjukt och luftig bröd som med fördel kan bakas ut till tre limpor istället för två
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Jag älskar att fixa och trixa med glutenfria varianter, för ärligt talat mår min mage bäst utav det. Ett av dessa är den här sirapslimpan som är ett av de godaste bröden jag vet
Sirapslimpor

Sirapslimpor

Smält smöret och blanda medfilmjölken. Använd antingen en ugnsfast termometer som sitter inuti brödet under hela gräddningen, eller en termometer som man gör stickkontroller med när tiden, enl receptet, börjar nå sitt slut
Sirapslimpor

Sirapslimpor

Nu är kavalkaden med brödbakandet över för denna gången, hoppas det varar länge i frysen. Blanda i smör, sirap och filmjölk innan man häller i mjölet och knådar länge
Sirapslimpor

Sirapslimpor

Värm smöret och blanda med yoghurten, sen jästen. 5 dl filmjölk eller naturell yoghurt. 5 dl filmjölk eller naturell yoghurt
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Smält smöret och blanda medfilmjölken. på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk till dubbel storlek
Sirapslimpor

Sirapslimpor

Värm vasslen och blanda den med jästen. Blanda i smör, sirap och filmjölk innan man häller i mjölet och knådar länge
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Cicci kom förbi med en laddning sirapslimpa. på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att de inte blir för mörka
Sirapslimpor

Sirapslimpor

Sirapslimpa, sötlimpa eller Skogaholmslimpa är ju något man är uppvuxen på, då med hushållsost eller prickikorv på
Filmjölksbröd à la sirapslimpa

Filmjölksbröd à la sirapslimpa

2½ dl filmjölk. Värm filmjölk och sirap till ca 40°C. 2½ dl filmjölk. Filmjölksbröd à la sirapslimpa. 1 limpa
Fulbröd, Stenmark och en sirapslimpa

Fulbröd, Stenmark och en sirapslimpa

Just nu snöar det och det väntas komma ännu mer snö och  plötsligt poppade minnena av en varm sirapslimpamed smältande smör upp