Sirapslimpa med filmjölk rågsikt bikarbonat recept

Filmjölksbröd à la sirapslimpa

Filmjölksbröd à la sirapslimpa

2½ dl filmjölk. 5 dl rågsikt. 1 tsk bikarbonat. Värm filmjölk och sirap till ca 40°C. 2½ dl filmjölk. 5 dl rågsikt. 1 tsk bikarbonat
Fulbröd, Stenmark och en sirapslimpa

Fulbröd, Stenmark och en sirapslimpa

Just nu snöar det och det väntas komma ännu mer snö och  plötsligt poppade minnena av en varm sirapslimpamed smältande smör upp
Nettans siraps limpor

Nettans siraps limpor

Russin (om man så önskar, jag brukar göra en med russin och en utan russin). Filmjölk och sirap ljummas och blandas i

Gillas sirapslimpa

Tillsätt sirap och filmjölken. 20 dl rågsikt. 5 tsk bikarbonat. Blanda ihop mjölbladningen. Tryck ut i en smord långpanna