Sirapslimpa utan filmjölk recept

Sirapslimpa från skärgården

Sirapslimpa från skärgården

Ugn. 200°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Sirapslimpa är väl inte det nyttigaste brödet man kan äta men det är ganska gott. Även om jag föredrar ett grövre bröd med lite tuggmotstånd, så är jag inte sämre än att jag kan erkänna att det då och då kan vara gott att sätta tänderna i en mjuk och söt sirapslimpa
Lättbakad Sirapslimpa

Lättbakad Sirapslimpa

Bakar man dessa bröd i avlånga brödformar så blir de väldigt likt de fina bröden som man köper i affären
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt resterande ingredienser och knåda väl. Jäs 30 min. Dela degen i två delar och gorma till limpor
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Morgondagens frukostbröd 1 Limpa. 4½ dl fjällfil 1 dl mörk sirap 1 dl hasselnötter 1 liten ask russin 1 dl vetekross 1 dl rågkross 2 ½ dl dinkelmjöl fullkorn 3 dl vetemjöl 1 dl solrosfrön 1 ½ tsk bakpulver 1 ½ tsk bikarbonat 2 tsk brödkryddor ( malda) Gör så här
Sirapslimpa med surdeg

Sirapslimpa med surdeg

Jag följer Sébastien Boudets blogg Brödpassion och var bara tvungen att testa hans version av den klassiska Skogaholmslimpan, fast utan jäst och med bra råvaror
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Igår bakade jag Sirapslimpa. Igår bakade jag Sirapslimpa. Sirapslimpa. 20 oktober 2015 @ 10. 08. Är väl inte det mest nyttiga bröd man kan äta, men gott var det

Smaskig Sirapslimpa

The post Smaskig Sirapslimpa appeared first on Matkoma. Sirapslimpa (2 bröd). Att äta detta brödet är som att göra en tidsresa waaay back till en skolutflykt med rosiga kinder, varm choklad och prickig-korv-macka
Sirapslimpor

Sirapslimpor

Idag blev det nybakat bröd både till frukost och lunch. Snabba grahamsfrallor till frukost och sirapslimpor till lunch
Sirapslimpa i slökokare

Sirapslimpa i slökokare

Det bidde en klassisk sirapslimpa, som blir så där härligt degig som bara sirapslimor kan bli. Det här med slökokare, jag vet att jag borde botanisera mer med grytor, men det blev ändå en limpa som jag bakade