Ugn. 200°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet
Sirapslimpa är väl inte det nyttigaste brödet man kan äta men det är ganska gott. Även om jag föredrar ett grövre bröd med lite tuggmotstånd, så är jag inte sämre än att jag kan erkänna att det då och då kan vara gott att sätta tänderna i en mjuk och söt sirapslimpa
Jag följer Sébastien Boudets blogg Brödpassion och var bara tvungen att testa hans version av den klassiska Skogaholmslimpan, fast utan jäst och med bra råvaror
Igår bakade jag Sirapslimpa. Igår bakade jag Sirapslimpa. Sirapslimpa. 20 oktober 2015 @ 10. 08. Är väl inte det mest nyttiga bröd man kan äta, men gott var det
The post Smaskig Sirapslimpa appeared first on Matkoma. Sirapslimpa (2 bröd). Att äta detta brödet är som att göra en tidsresa waaay back till en skolutflykt med rosiga kinder, varm choklad och prickig-korv-macka
Det bidde en klassisk sirapslimpa, som blir så där härligt degig som bara sirapslimor kan bli. Det här med slökokare, jag vet att jag borde botanisera mer med grytor, men det blev ändå en limpa som jag bakade