Skalarödbetorna. (Märker att jag verkligen har saknat potatis och rödbetortillagadeiugn. Fick med mig en hel del rödbetor (och bladspenat) från mina föräldrar, så kommer få äta en hel del rödbeta framöver
– Skalarödbetorna och skär i klyftor eller tärningar. Nu finns svenska, färska rödbetoributiken. Dessa är så goda att koka och äta med smör, salt och nymald svartpeppar eller att rosta iugnen
Skalarödbetorna och skär dem i klyftor. Lägg rödbetornai en olivoljadugnsform. Här är ett bra exempel på olika smaker som giftersig bra ihop, nämligenrödbetor, fetaost och rosmarin
Skalarödbetorna under rinnande kallt vatten, då blirinte händerna så röda och ta ett lock till en stor aluminiumform och lägg på diskbänkentill att använda som skärbräda (papperssidan upp) annars kommer din skärbräda att vara rosa en bra tid framåt
Skalarödbetorna med potatisskalare och dela på mitten. Ugnsrostaderödbetor låter kanske inte så spännande men med smör i formen och riven färsk pepparrot tillblir det fantastiskt gott
Skalarödbetorna och skalet lossnar enkelt efter att de är kokta. Som bäddat för ett extra smarrigtmiddagstillbehör och det var exakt just vad det blev och inte är det svårt att göra heller utan man gör precis som när man gör ugnsrostade grönsaker men lägger till osten