Så i fredags lagade jag skaldjursgryta, till mannen. 2 paket saffran. När allting har puttrat i ca 10 minuter så häll ner saffranet och låt koka lite till. 2 paket saffran
5 g saffran. Fräs gul och vitlök i lite smör och olivolja tillsammans med de hackade kryddörterna. Lägg i skivade morötter, fänkål och potatis som får fräsa med i några minuter
Fräs grönsakerna en stund tillsammans med saffran. Fräs grönsakerna en stund tillsammans med saffran. Höstig fisk- och skaldjursgryta med saffran, chili, och skördegrönt Save Print Ingredienser 4 morötter 0,5 rotselleri 4 blekselleristjälkar 1 grön paprika 1 gul lök 0,5 butternut pumpa 1 liter buljong 6 dl laktosfri grädde 1 chili salt, peppar, chilipulver 2 paket saffran Vit fisk Räkor Hummer Aioli Stekt rustik baguette Krasse Gör så här Skala och slanta morötterna. 1 grön paprika 1 gul lök 0,5 butternut pumpa 1 liter buljong 6 dl laktosfri grädde 1 chili salt, peppar, chilipulver 2 paket saffran Vit fisk Räkor Hummer Aioli Stekt rustik baguette Krasse Gör så här Skala och slanta morötterna
Tillsätt vin, vatten, buljongtärning och saffran. ½ kuvert saffran. Skölj, ansa och skala grönsakerna. Skär fänkålen i skivor samt morot och purjolök i strimlor
Koka upp buljongtärningen med vinet och saffran. ½ g saffran. Häll i grädden, tomatpuré och pressa i vitlöksklyftan och sedan timjan och basilika efter smak
Till förrätt åt vi gratinerad kronärtskocka och till varmrätt en härlig Bouillabaisse, en fisk- och skaldjursgryta från Provence, som serverades med aioli och ett härligt bröd med timjan i