Skaldjursgryta recept

Skaldjursgryta med fisk

Skaldjursgryta med fisk

Tvätta och borsta musslorna noga. Ta bort de musslor som inte stänger sig när du knackar på dem. Använder du frysta musslor behöver du ej göra något
Lyxig skaldjursgryta

Lyxig skaldjursgryta

Skaldjursgryta. Fräs vitlöken i olivolja, häll på fiskbuljong och passerade tomater. Koka upp och koka ett par minuter
Skaldjursgryta med saffran

Skaldjursgryta med saffran

Så i fredags lagade jag skaldjursgryta, till mannen. Hektisk helg, med dåligt uppdaterande. Men ibland kommer livet emellan

Skaldjursgryta med chorizo

Under förra veckans vistelse på Gran Canaria levde vi mer eller mindre på skaldjur och den skaldjursgryta med chorizo som vi gjorde i fredags blev otroligt god, så jag kan inte annat än att dela med mig av receptet
Skaldjursgryta

Skaldjursgryta

Tvätta och borsta musslorna noga. Ta bort de musslor som inte stänger sig när du knackar på dem. Koka upp vin och salt i en stor kastrull
Skaldjursgryta

Skaldjursgryta

Börja med att skala räkorna. Hacka paprika, purjolök och champinjoner och fräs dem i lite olja. Blanda i tomatpuré, salt och curry och låt fräsa med i någon minut
Skaldjursgryta med musslor och räkor.

Skaldjursgryta med musslor och räkor.

1 kg blåmusslor, det går även bra med frysta musslor, spara spadet 5 dl torrt vitt vin 1 tsk salt 1 fänkål 500 g valfria rotfrukter, t ex morötter, potatis, persiljerot/palsternacka 4 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor 2 msk smör 1 krm kajennpeppar 4 dl
Fisk- och skaldjursgryta à la Milda

Fisk- och skaldjursgryta à la Milda

Skölj, ansa och skala grönsakerna. Skär fänkålen i skivor samt morot och purjolök i strimlor. Mjukfräs grönsakerna och den hackade vitlöken i matfett i en gryta utan att de tar färg
Lättlagad fisk- och skaldjursgryta

Lättlagad fisk- och skaldjursgryta

Ingredienser 200 g potatistärningar 100 g morotsslantar 2 dl fiskbuljong 1 dl ajvar relish 1 dl lätt-crème fraiche 250 g torskfilé i tärningar salt, peppar och timjan 250 g lax i tärningar 75 g halverade sockerärter 200 g skalade räkor Garnera med
Fisk- och skaldjursgryta med aioli

Fisk- och skaldjursgryta med aioli

Skär fisken i bitar och skala räkorna. Ansa och strimla fänkål och purjolök och fräs det mjukt i en gryta med smör