2 port200 g blandade skaldjur (t ex räkor, musslor, crabfish och kräftstjärtar)½ gul skivad lök½ skivad purjolök1 hackad tomat200 g körsbärstomater½ paket saffran1 krm cayennepeppar1 msk mango chutney1 ½ dl créme fraiche½ dl vattenFräs löken och den. 200 g blandade skaldjur (t ex räkor, musslor, crabfish och kräftstjärtar)
Krydda med salt, svartpeppar och lite, lite cayenne. I med skaldjurmixen och vinet. Lugn, pasta med skaldjur tar bara 15 minuter om den görs på färdig skaldjursmix. 300 g skaldjursmix medmusslor, räkor & bläckfisk (tinad)
Ner sedan med alla musslorna och efter en eller två minuter häll på det vita vinet. Det är alltid med en viss nostalgi jag lagar skaldjurspasat, allra första gången jag var ute på date med min blivande make var vi på ett ställe som serverade enorma portioner pasta och deras skaldjurspasta var ett av deras paradnummer
Rensa musslor och släng de som är trasiga eller inte vill öppna sig när man knackar på dem. Inlägget Skaldjurspastamed gremolata publicerades ursprungligen på Delikatessboxen
För att göra det till festmåltid kan du dekorera medblåmusslor i skal och dill. Servera med nykokt pasta, färskmalen svartpeppar och avocado om du tycker om det