En maträtt som jag blev riktigt nöjd med, trots sin simpelhet. Tillsätt därefter fyra klyftade stora tomaterna, vin och vatten så att det täcker skalen
Späd med matlagningsgrädde och apelsinsaft och lägg i räkorna och tomaterna. ) och dels i matlagning (kolla gärna in mina tidigare recept på Tunnbrödsrulle med varmrökt lax, kräftstjärtar och saffranskeso och Apelsin- och saffransmakande bulgursallad med varmrökt lax ) Den här pastan känns lite lyxig och festig sådär med dess ingredienser men är ju så oerhört enkel och nsabb att laga och jag tycker nog att den funkar perfa även som vardagsrätt såhär mitt i veckan (fast jag brukar käka den till helgen)
2 port200 g blandade skaldjur (t ex räkor, musslor, crabfish och kräftstjärtar)½ gul skivad lök½ skivad purjolök1 hackad tomat200 g körsbärstomater½ paket saffran1 krm cayennepeppar1 msk mango chutney1 ½ dl créme fraiche½ dl vattenFräs löken och den
Vad gäller tomaterna tycker jag man kan välja om man vill ha skalet med eller inte. Det är alltid med en viss nostalgi jag lagar skaldjurspasat, allra första gången jag var ute på date med min blivande make var vi på ett ställe som serverade enorma portioner pasta och deras skaldjurspasta var ett av deras paradnummer
Smaka av med salt och peppar och gärna lite citron eller lime. Tillsätt tomaterna, buljongtärningen och dillfröna och koka tills nästan all vätska har försvunnit