Skaldjurspasta med vin recept

LCHF Skaldjurspasta

LCHF Skaldjurspasta

Rör samman äggulorna med sambal, senap och vitlök. Tillsätt fond, vin och kryddor. Vispa med elvisp samtidigt som du droppar i oljorna
Skaldjurspasta – Frutti di mare

Skaldjurspasta – Frutti di mare

Sätt igång pastakoket och öppna burkarna med musslor och kräftstjärtar och vippa dem i durkslaget så att de får rinna av
LCHF Skaldjurspasta

LCHF Skaldjurspasta

Rör samman äggulorna med sambal, senap och vitlök. Tillsätt fond, vin och kryddor. Vispa med elvisp samtidigt som du droppar i oljorna
Skaldjurspasta

Skaldjurspasta

Fräs vitlök och chili i en kastrull med olja. Tillsätt vin och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med pasta och strö över citronskal
Skaldjurspasta

Skaldjurspasta

En maträtt som jag blev riktigt nöjd med, trots sin simpelhet. Tillsätt därefter fyra klyftade stora tomaterna, vin och vatten så att det täcker skalen
Skaldjurspasta de luxe

Skaldjurspasta de luxe

Ta upp dem med hålslev. Häll i vin och vatten och koka upp. Fräs lök, fänkål, dillfrön och lagerblad i en kastrull med smör
Skaldjurspasta

Skaldjurspasta

Börja med att hacka chili och vitlök och schalottenlök och fräs detta i rikligt med olja. När löken börjar bli glanslig och gulaktig häller du på vinet
Skaldjurspasta

Skaldjurspasta

Smakar friskt av hallon och röda vinbärmed en god örtighet i eftersmaken. Koka i trettio minuter, häll av fonden och koka samman den med en msk tomatpuré
Enkel skaldjurspasta – bra vardagslyx

Enkel skaldjurspasta – bra vardagslyx

I med skaldjurmixen och vinet. Krydda med salt, svartpeppar och lite, lite cayenne. Lugn, pasta med skaldjur tar bara 15 minuter om den görs på färdig skaldjursmix. 300 g skaldjursmix med musslor, räkor & bläckfisk (tinad). 1,5 torrt vitt vin. 1,5 torrt vitt vin
Skaldjurspasta med tomat och ruccola

Skaldjurspasta med tomat och ruccola

Stek skaldjuren snabbt i olivolja på hög värme tillsammans med vitlöken. Krydda med salt och peppar. Servera med nykokt pasta, tomatsås och toppa med rucola
Christoffers skaldjurspasta

Christoffers skaldjurspasta

Skaldjurssås6 havskräfta, kokta 500 g frysta räkor, tinade, eller färska 0,5 chilifrukt 1 morot 1 gul lök 6 klyftor vitlök 100 g rotselleri 1 fänkål 2 msk tomatpuré 4 msk mild olivolja 3 dl torrt vitt vin 4 msk cognac 3 dl vispgrädde cayennepeppar 1 citron, saft 8 körsbärstomater salt peppar. Blåmusslor och hjärtmusslor16 hjärtmusslor 12 blåmusslor 0,5 chilifrukt 3 klyftor vitlök 1 msk olivolja 4 dl torrt vitt vin salt peppar
Skaldjurspasta

Skaldjurspasta

Ner sedan med alla musslorna och efter en eller två minuter häll på det vita vinet. Det är alltid med en viss nostalgi jag lagar skaldjurspasat, allra första gången jag var ute på date med min blivande make var vi på ett ställe som serverade enorma portioner pasta och deras skaldjurspasta var ett av deras paradnummer
Skaldjurspasta

Skaldjurspasta

Fräs lök, vitlök, chili och färska kryddor i en kastrull, häll på vin och släng in musslorna, sätt på locket och låt musslorna kokas i ånga
Skaldjurspasta med gremolata

Skaldjurspasta med gremolata

Tillsätt vitt vin och koka upp någon minut. Inlägget Skaldjurspastamed gremolata publicerades ursprungligen på Delikatessboxen
Varmrätten - Skaldjurspasta!

Varmrätten - Skaldjurspasta!

Det gick ju bra det med, trots att de var ganska små. Blanda i creme fraiche, vin och resten av ingredienserna, utom musslorna och kräftstjärtarna

Lax- eller skaldjurspasta

Servera med nykokt pasta, färskmalen svartpeppar och avocado om du tycker om det. Tillsätt vin och fond, låt gärna reducera en aning