En maträtt som jag blev riktigt nöjd med, trots sin simpelhet. Tillsätt därefter fyra klyftade stora tomaterna, vin och vatten så att det täcker skalen
Börja med att hacka chili och vitlök och schalottenlök och fräs detta i rikligt med olja. När löken börjar bli glanslig och gulaktig häller du på vinet
Smakar friskt av hallon och röda vinbärmed en god örtighet i eftersmaken. Koka i trettio minuter, häll av fonden och koka samman den med en msk tomatpuré
I med skaldjurmixen och vinet. Krydda med salt, svartpeppar och lite, lite cayenne. Lugn, pasta med skaldjur tar bara 15 minuter om den görs på färdig skaldjursmix. 300 g skaldjursmix med musslor, räkor & bläckfisk (tinad). 1,5 torrt vitt vin. 1,5 torrt vitt vin
Stek skaldjuren snabbt i olivolja på hög värme tillsammans med vitlöken. Krydda med salt och peppar. Servera med nykokt pasta, tomatsås och toppa med rucola
Ner sedan med alla musslorna och efter en eller två minuter häll på det vita vinet. Det är alltid med en viss nostalgi jag lagar skaldjurspasat, allra första gången jag var ute på date med min blivande make var vi på ett ställe som serverade enorma portioner pasta och deras skaldjurspasta var ett av deras paradnummer