Chiliolivolja. Det är alltid med en viss nostalgi jag lagar skaldjurspasat, allra första gången jag var ute på date med min blivande make var vi på ett ställe som serverade enorma portioner pasta och deras skaldjurspasta var ett av deras paradnummer
I brist på detta får jag dricka finvin och laga till min egen skaldjurspasta. olivolja. Fräs i olivolja. Går jag på italiensk restaurang är mitt val glasklart, pasta med skaldjur
En god skaldjurspasta med både lax och räkor. En god skaldjurspasta med både lax och räkor. 2 portioner150 g tagliatelle250 g räkor med skal1 röd paprika1/2 msk olivolja1 dl vitt matlagningsvin1 dl vatten2 msk konc hummerfond1 vitlöksklyfta, pressad1 dl lätt créme fraiche100 g laxfilé1/2 tsk salt2
Fräs samtidigt skaldjuren i en djup stekpanna med olivolja. Lagade igår denna pasta som är en av de godaste pastarätterna vi ätit, den är färsk, smakrik och ser lyxig ut men är riktigt enkel att tillaga