Vårt favorit vittvin ”Bolla Soave” fick stå till tjänst en måndagkväll…. När det inom kort doftar vitlök i hela huset är det dags att vippa ner creme fraiche, vin och resten av godsakerna utom musslor och kräftstjärtar
Häll på vittvin, vatten och tomater, låt koka 10–15 minuter. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Stek skaldjuren snabbt i olivolja på hög värme tillsammans med vitlöken
Vinval till - ett lätt rött, ett ganska friskt vitt eller rosé - välj det du och dina nära gillar. Ner sedan med alla musslorna och efter en eller två minuter häll på det vita vinet
Blanda i creme fraiche, vin och resten av ingredienserna, utom musslorna och kräftstjärtarna. Här kommer varmrätten från i lördags - en härlig god skaldjurspasta
I brist på detta får jag dricka finvin och laga till min egen skaldjurspasta. En ö där färska skaldjur används och där man dricker vin som man hemma aldrig tagit i sin mun